Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Αδυναμία χορήγησης φαρμάκων για ρευματοπαθείς από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Αδυναμία χορήγησης φαρμάκων για ρευματοπαθείς από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Την αδυναμία χορήγησης συγκεκριμένων φαρμάκων για ρευματοπαθείς και συγκεκριμένα των φαρμάκων HUMIRA, ENBREL, STELARA από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας από τις 4 Μαΐου καταγγέλλει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ. Α.)

Τα ανωτέρω φάρμακα τα οποία είναι ευρέως χρήσης για την θεραπεία σοβαρών αυτοάνοσων νοσημάτων όπως: Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Ψωριασική Αρθρίτιδα, Αγκυλοποιητική Σποδυλοαρθίτιδα, Ψωρίαση αλλά και άλλων, θα πρέπει από τις 4 Μαΐου να τα προμηθεύονται οι ασθενείς από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ-ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» ενώ όλοι γνωρίζουν ότι κοντά στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας εδρεύουν σημαντικότατα ρευματολογικά/δερματολογικά κέντρα όπως π.χ. το «ΛΑΙΚΟ», ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», το «ΣΥΓΓΡΟΣ» κ.α. Επιπρόσθετα, οι νοσούντες με ρευματικά νοσήματα, υπό αγωγή με βιολογικούς παράγοντες συχνά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση αυτή οι ασθενείς αιφνιδίως πληροφορήθηκαν από ανακοίνωση που έχει τοιχοκολληθεί στο ανωτέρω φαρμακείο του Οργανισμού χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία με τον Σύλλογο ή τους γιατρούς.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και με κοινοποίηση τον Υπουργό Υγείας και την Προϊσταμένη Τμήματος σχεδιασμού & Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ ζητά να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση καθώς δημιουργεί εμπόδιο στην πρόσβαση των ασθενών με ρευματολογικά/δερματολογικά νοσήματα στην θεραπεία τους αλλά και σημαντικό ζήτημα ανισότητας.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οι αλλαγές και το πρόγραμμα

Η στιγμή που περιμένουν χιλιάδες μαθητές και γονείς έφτασε καθώς μπαίνουμε στην εβδομάδα της έναρξης …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *