Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Αποχωρούν από τα μπλόκα αλλά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες -Τι αποφάσισαν

Αποχωρούν από τα μπλόκα αλλά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες -Τι αποφάσισαν

Αποχωρούν από τα μπλόκα αλλά δεν εγκαταλείπουν το αγώνα, αφού, όπως είπαν πολλοί εκ των εκπροσώπων τους την Κυριακή απλά αλλάζει η μορφή πάλης.

Ο Βαγγέλης Μπούτας από το Κιλελέρ έδωσε το σύνθημα για την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου του αγώνα των αγροτών, λέγοντας ότι «μετά από 39 μέρες στον δρόμο, ο αγώνας ούτε σταματάει ούτε αναστέλλεται. Απλά, όπως αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα, από αύριο αλλάζει η μορφή πάλης. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και με το όπλο παραπόδα».

Ο Βαγγέλης Μπούτας υπογράμμισε ότι η γραμμή πάλης πρέπει να συνεχιστεί σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα φτωχά και λαϊκά στρώματα, ενώ αναφερόμενος στο «κέρδη» από την παραμονή των αγροτών στον δρόμο επί τόσες μέρες, τόνισε ότι το γεγονός ότι έχει πάει πίσω για δυο μήνες το ασφαλιστικό είναι αποτέλεσμα αυτού του αγώνα. Ακόμη επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο, αλλά συμπλήρωσε ότι αν οι αγρότες αυτό δεν το δουν σε νόμο δεν πρόκειται να πειστούν και περιμένουν να δουν να γίνονται πράξη αυτά τα οποία υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Αναφερόμενος δε, στις 9.500 αφορολόγητο, σχολίασε ότι και «άλλοι» που συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό πήρανε τη δέσμευση για το θέμα αυτό, αλλά δεν το πρόβαλαν γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν αφορολόγητα τα μεγάλα εισοδήματα. Ενώ, όπως είπε, η αντιπροσωπεία της Πανελλήνια Επιτροπής μπλόκων πήγε με πέντε αιτήματα στον πρωθυπουργό και κατέδειξε την διαφορά που έχει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και εκείνοι που λένε «όλοι μαζί» και το εννοούν. «Είναι δυνατόν να πας στον πρωθυπουργό με 40 αιτήματα;» αναρωτήθηκε, «ούτε στον δήμαρχο της πόλης σου δεν πας με τόσα».

Επαναλαμβάνοντας ότι οι αγρότες περιμένουν η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ανέφερε ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κατέβουν με πούλμαν στην Αθήνα όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό και να δώσουν το «παρών» μαζί με το εργατικό κίνημα για να αποτρέψουν την ψήφιση του. «Είμαστε με το όπλο παραπόδα «μην τυχόν και η φορολόγηση έχει λεπίδες τροχισμένες και από τις δυο μεριές και μας αποκεφαλίσουν», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι από αύριο κιόλας θα αρχίσουν να οργανώνονται για την κάθοδο στην Αθήνα, αν χρειαστεί.

Αποκλεισμοί τραπεζών στην Κρήτη

Σε αποκλεισμούς των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και των τελωνείων, προχωρούν από αύριο οι αγρότες της Κρήτης που συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο νέος γύρος κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την απόφαση του συντονιστικού τους οργάνου, ξεκινά το πρωί της Δευτέρας με τον αποκλεισμό του καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο, ενώ παρόμοια κινητοποίηση θα γίνει και στα Χανιά, στο εκεί κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσης, σχεδιάζουν και τον αποκλεισμό στα τελωνεία σε Ηράκλειο, Χανιά και Καλούς Λιμένες.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το μπλόκο των Πραιτωρίων καθώς και το μπλόκο από τους αγροτοκτηνοτρόφους του Οροπεδίου Λασιθίου.

Αποχωρούν από το μπλόκο και οι αγρότες της Ροδόπης

Υστέρα από 26 μέρες παραμονής τους στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο τελωνείο της Νυμφαίας, οι αγρότες της Ροδόπης αποχωρούν αυτήν την ώρα από το μπλόκο και κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, αφήνοντας ελεύθερη πλέον την διέλευση των οχημάτων.

Με τα τρακτέρ τους ακινητοποιημένα στο κέντρο της πόλης, από αύριο θα ξεκινήσουν εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού σχεδίου της κυβέρνησης. Πρώτος προορισμός των αγροτών θα είναι το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, όπου στεγάζονται και οι ΔΟΥ Κομοτηνής και Σαπών. Οι αγρότες θα αποκλείσουν την πρόσβαση στο κτίριο από τις 7 το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *