Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Αργεντινή: Επιστρέφει την άλλη εβδομάδα στις αγορές με ομολογιακή έκδοση 12,5 δισ. δολ.

Αργεντινή: Επιστρέφει την άλλη εβδομάδα στις αγορές με ομολογιακή έκδοση 12,5 δισ. δολ.

Μετά από 15 χρόνια που ήταν εκτός των αγορών, λόγω της χρεοκοπίας της το 2001, η Αργεντινή επιστρέφει, σχεδιάζοντας την επόμενη εβδομάδα ομολογιακή έκδοση, ύψους 12,5 δις. δολαρίων, στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Αργεντινοί αξιωματούχοι, υπό τον υπουργό Οικονομικών Λούις Καπούτο, αναμένεται να συναντηθούν με επενδυτές στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με επιστολή που είναι σε γνώση της εφημερίδας. Η επιστολή εστάλη σε πιθανούς επενδυτές από τη Deutsche Bank, που είναι η μία από τις τέσσερις επικεφαλής αναδόχους της έκδοσης. Οι άλλοι ανάδοχοι είναι η HSBC Bank, η J.P. Morgan Chase και η Santander Group.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την έκδοση για την αποπληρωμή των κατόχων ομολόγων της που δεν είχαν μετάσχει στην αναδιάρθρωση του χρέους της.
Η συμφωνία του Προέδρου της χώρας Μαουρίτσιο Μάκρι με τους παραπάνω ομολογιούχους – πρόκειται για hedge funds με επικεφαλής το Elliott Management – άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Με βάση τη συμφωνία αυτή, η Αργεντινή θα πληρώσει στους πιστωτές της 4,65 δις. δολάρια έως τις 14 Απριλίου.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *