Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει τους αγρότες για διάλογο, σήμερα το μεσημέρι στις 12, σύμφωνα με τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Η ομάδα των Τεμπών θέτει όρους για να συμμετάσχει στο διάλογο, ενώ η Νίκαια ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο, χωριστά από τους άλλους αγρότες. Τα μπλόκα ανοιγοκλείνουν και ο Γ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους αγρότες, αλλά και με τους δανειστές.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συμπληγάδες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έζησαν στιγμές που δεν είχαν φανταστεί ότι θα ζήσουν ούτε στα χειρότερα όνειρά τους. Ομάδες διαδηλωτών τους αποδοκίμασαν και άλλοι πολιόρκησαν τα γραφεία τους ή εισήλθαν βιαίως σε αυτά. Κάποια γεγονότα, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους θύμωσαν και τους πείσμωσαν. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις βουλευτών οι οποίοι αισθάνθηκαν ταπεινωμένοι και δεν δίστασαν να το αναφέρουν σε συναδέλφους τους, διαπιστώνοντας ότι ο αριθμός όσων πιέζεται συναισθηματικά από τις αποδοκιμασίες δεν είναι μικρός.

Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει να βρίσκεται στην πλευρά των διαδηλωτών και όχι εκείνων οι οποίοι αποδοκιμάζονται. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δεν αντέχουν να κινούνται κρυφά στις περιφέρειές τους ή να παραμένουν στην Αθήνα για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τη μήνη των διαδηλωτών. Γνωρίζουν (βλέπετε) ότι μεταξύ εκείνων οι οποίοι τους αποδοκιμάζουν δεν βρίσκονται μόνον πολιτικοί τους αντίπαλοι, αλλά και πολίτες οι οποίοι είχαν συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι δεν ψηφίζει κανένα νομοσχέδιο του ασφαλιστικού το οποίο θα περιλαμβάνει μείωση συντάξεων, ακόμη κι αν πέσει η κυβέρνηση! Ο βουλευτής Ηρακλείου, προσφάτως αποδοκιμάστηκε έντονα στην εκλογική του περιφέρεια.

Ανάλογες δηλώσεις, προσώρας δεν υπάρχουν. Ούτε και πληροφορίες ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσουν σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αισθάνονται και ευτυχείς με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κληθούν να ψηφίσουν. Αντιθέτως, περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων, ώστε οι διατάξεις που θα εισαχθούν στη Βουλή να έχουν τη σύμφωνη γνώμη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων κοινωνικών ομάδων. Ώστε να μπορούν να κινούνται… ελεύθερα στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *