Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Γερμανία: σχεδόν 6000 προσφυγόπουλα εξαφανίστηκαν το 2015

Γερμανία: σχεδόν 6000 προσφυγόπουλα εξαφανίστηκαν το 2015

Περισσότερα από 5.800 παιδιά-πρόσφυγες έχουν χαθεί στη Γερμανία εντός του 2015, με τις αρχές να μην έχουν καταφέρει να εξηγήσουν την εξαφάνισή τους, αλλά ούτε και να τα εντοπίσουν.

Πιο συγκεκριμένα 5,835 ανήλικα προσφυγόπουλα εξαφανίστηκαν στη Γερμανία το 2015, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Funke Mediengruppe» τη Δευτέρα, έπειτα και από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε.
Ανάμεσα σε αυτά, τα 555 είναι ηλικίας κάτω των 14, ενώ μόνο τα 2.171 -από τις συνολικά 8.006 εξαφανίσεις που αναφέρθηκαν στις αρχές- μπόρεσαν να εντοπιστούν.
Οι περισσότεροι από τους εξαφανισθέντες ανηλίκους προέρχονται από το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Ερυθραία, το Μαρόκο και την Αλγερία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην εφημερίδα, χωρίς όμως να δίνει μια εξήγηση για την αιτία πίσω από αυτούς τους ανησυχητικά υψηλούς αριθμούς.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ξεκίνησε ως συνέχεια μιας σχετικής έρευνας που έλαβε το γερμανικό Κοινοβούλιο, με βουλευτές εντωμεταξύ να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μετρ για να προστατεύσει αυτά τα παιδιά.
Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και πρόεδρος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, Χανς Μάασεν, είχε νωρίτερα προειδοποιήσει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ανηλίκων προσφύγων θα πέσει στα χέρια των ισλαμιστών, καθώς είναι πιο ευάλωτα στην στρατολόγηση τους σε τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, αυτή την φορά της εφημερίδας «Frankfurter Rundsch», σχεδόν 5.000 παιδιά και έφηβοι, αιτούντες άσυλο, έχουν επίσης εξαφανιστεί από την αρχή του 2016, με την αστυνομία, ωστόσο, να δηλώνει ότι τα στοιχεία αυτά μπορεί και να μην είναι ακριβή.
Ο πρόεδρος του Γερμανικού Οργανισμού Προστασίας Παιδιών, Χάινζ Χίλγκερς, είχε ήδη προειδοποιήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι τα ασυνόδευτα παιδιά θα μπορούσαν να αποτελούν «εύκολο στόχο» για τις εγκληματικές συμμορίες.
Τον Ιανουάριο, η Europol ανακοίνωσε ότι 10.000 ανήλικοι έχουν εξαφανισθεί από τα μέσα του 2014, όταν και εισήλθαν στην ΕΕ και ότι οι σωματέμποροι εκμεταλλεύονται την κρίση των προσφύγων να βρουν τα επόμενα θύματα τους.

Δείτε ακόμα

Check Also

Από σήμερα Τετάρτη ξεκινούν τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 επανεκκινεί η κυκλοφορία συρμών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας, ύστερα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *