Αρχική / Uncategorized / Γιατί τα έβαλε με τον Πάπα η Μέρκελ;

Γιατί τα έβαλε με τον Πάπα η Μέρκελ;

O Πάπας Φραγκίσκος ισχυρίζεται ότι «εξόργισε» την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ , επειδή συνέκρινε την Ευρώπη με «στείρα γυναίκα».

Συγκεκριμένα, ο Πάπας ανέφερε,στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Καγκελάριο της Γερμανίας λίγο μετά την ομιλία του ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών στο Στρασβούργο, τον Νοέμβριο του 2014.

«Ακουγόταν λίγο θυμωμένη, καθώς είχα συγκρίνει την Ευρώπη με μία στείρα γυναίκα, που δε μπορούσε να κάνει παιδιά. Εκείνη με ρώτησε εάν πραγματικά πίστευα ότι η Ευρώπη δεν θα μπορεί πλέον να κάνει παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας .

Στη συνέχεια, ο πάπας Φραγκίσκος επισήμανε πως της απάντησε ότι «η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αποκτήσει παιδιά κι ακόμα περισσότερα, διότι οι ρίζες της είναι γερές και βαθιές».

«Η Ευρώπη έχει μια μοναδική ιστορία», τόνισε ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, συμπληρώνοντας ότι «μπορούσε και μπορεί ακόμη να διαδραματίσει έναν θεμελιώδη ρόλο, αρκεί να σκεφθεί κανείς την κουλτούρα και τις παραδόσεις που ενσαρκώνει».

«Στις σκοτεινότερες περιόδους (της ιστορίας) έδειξε ότι διέθετε αποθέματα που κανείς δεν είχε υποψιαστεί», υπογράμμισε ο Αργεντινός πάπας .

«Η δύναμη της Γηραιάς Ηπείρου μπορεί να προέρχεται από το παράδειγμα των «σπουδαίων προσωπικοτήτων που έχουμε ξεχάσει όπως ο καγκελάριος της Γερμανίας Κόνραντ Αντενάουερ, ο Γάλλος πολιτικός Ρομπέρ Σουμάν ή ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Αλτσίντε ντε Γκάσπερι», εκτιμά ο πάπας Φραγκίσκος.

Δείτε ακόμα

Check Also

Είμαι μια γάτα Αγκύρας…

Από τους «πραγματικούς» δημοσιογράφους της παλιάς γενιάς και δάσκαλος της δημοσιογραφίας με χιλιάδες χιλιόμετρα που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *