Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Γιούνκερ: Πάλεψα να αποφύγω το Grexit, δεν θα επιτρέψω έξοδο από τη Σένγκεν

Γιούνκερ: Πάλεψα να αποφύγω το Grexit, δεν θα επιτρέψω έξοδο από τη Σένγκεν

«Πάλεψα για να αποφύγω ένα Grexit, δεν θα επιτρέψω την έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν» δήλωσε κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα τονίζοντας ότι «πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην προστασία των συνόρων της και όχι να τη στιγματίσουμε, για να καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στη συνθήκη του Σένγκεν».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να κάνει περισσότερα για την προστασία των συνόρων της». Υπενθύμισε δε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις «αναρίθμητες» πράξεις ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες από έλληνες πολίτες, αλλά και τις ζωές που έχουν σωθεί από το Λιμενικό Σώμα.

Η Κομισιόν έχει δώσει στην Αθήνα προθεσμία τριών μηνών ώστε να λύσει τα προβλήματα ή να κινδυνεύσει με προσωρινή έξοδο από τη Ζώνη Σένγκεν. Ο κ. Γιούνκερ από την πλευρά του υποστήριξε ότι στόχος του μηχανισμού ελέγχου δεν είναι να «τιμωρηθεί» κάποιο κράτος-μέλος, αλλά να ταυτοποιηθούν και τα λυθούν το ταχύτερο δυνατό τα προβλήματα που υπάρχουν.

Δείτε ακόμα

Check Also

Έρχονται δάνεια έως 50.000 ευρώ στις μικρές επιχειρήσειςμε εγγύηση του Δημοσίου 90%

Για τη δέσμη μέτρων που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *