Αρχική / Uncategorized / ΔΝΤ: Συνεχίζεται η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για το ασφαλιστικό

ΔΝΤ: Συνεχίζεται η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για το ασφαλιστικό

«Το ΔΝΤ συνεχίζει την αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για το ασφαλιστικό». Με την παραπάνω φράση απάντησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν οι διαρροές περί νέων μέτρων προήλθαν από το Ταμείο ή όχι, όπως μετέδωσε το Mega.
Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει πως «το άγχος του ΔΝΤ είναι οι αριθμοί να βγαίνουν. Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 να βγαίνει. Γιατί όπως σας είπα, αυτό που είπα στους έξι υπουργούς Οικονομικών, αν δεν αλλάξει σελίδα η Ελλάδα εγκαίρως αυτό το πρόγραμμα δεν θα βγει, δεν θα μπορέσει αυτό το πρόγραμμα να δουλέψει όπως θέλουμε εμείς και οι εταίροι».

«Δεν θα ξανακάνουμε το λάθος με τις ατέρμονες συζητήσεις όπου το review, η αξιολόγηση δεν τελείωνε ποτέ» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στην έναρξη της αξιολόγησης, με μια διατύπωση η οποία εμπεριέχει έμμεση κριτική τόσο προς τον προκάτοχό του Γιάνη Βαρουφάκη όσο και στα πεπραγμένα της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του αναφέρθηκε στο θέμα των διαρροών, λέγοντας: «Εμείς έχουμε καλέσει το ΔΝΤ να πάρει μέρος στο πρόγραμμα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Καταλαβαίνουμε ότι έχει βάλει πιο ψηλά τον πήχυ και στο ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό. Παρ’ ότι το ΔΝΤ έχει υψηλότερες απαιτήσεις εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να συμμετέχει στο πρόγραμμα» και κάλεσε τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να ξεκαθαρίσουν αν οι διαρροές είναι δικές τους διαρροές: «Δεν έχουμε ενημέρωση ότι θέλουν νέα μέτρα».

Δείτε ακόμα

Check Also

Μάρθα Καραγιάννη: Η κατάσταση της υγείας της μετά το χειρουργείο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Μάρθα Καραγιάννη, η οποία υπεβλήθη χθες σε επέμβαση για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *