Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις!

Εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις!

Εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δημόσιων σχολείων και International Baccalaureate (ΙΒ) προτείνει η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, που συνεδρίασε υπό την προεδρία Αντώνη Λιάκου.

Ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία ξεκίνησε τελικά στη Δράμα, μετά από σειρά ματαιώσεων στην Αθήνα από ομάδα εκπαιδευτικών και φοιτητών. Έτσι, η ομάδα εργασίας αναμένεται τώρα να εξετάσει μοντέλα εκπαίδευσης που θα περιλαμβάνουν δύο διαφορετικά Πλαίσια Προγραμμάτων Σπουδών. Η επιτροπή αναφέρει ότι η σταδιακή αποσύνδεση της εκπαίδευσης στο ΓΕΛ από τις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις «κρίνεται απολύτως αναγκαία» και προτείνει ότι για τμήματα υψηλής ζήτησης μπορεί να εξεταστεί αν η πιστοποιημένη γλωσσομάθεια ή οι γνώσεις Η/Υ μπορούν να αποτελέσουν κριτήρια εισαγωγής

Η δημιουργία προγράμματος IB, που θα άνοιγε το δρόμο για σπουδές στο εξωτερικό και σε μαθητές που δεν φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, δημιουργεί μια σειρά ερωτημάτων, θα ήταν μια μεγάλη τομή για τα δημόσια σχολεία αλλά δημιουργεί και μια σειρά από ερωτήματα.

Το πρόγραμμα αυτό θα απαιτούσε το στήσιμο μιας παράλληλης εκπαιδευτικής δομής, με διαφορετικό εκπαιδευτικό προσωπικό και διαφορετική ύλη (curriculum) –κάτι που θα απαιτούσε και επιπλέον οικονομικούς πόρους.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *