Αρχική / Uncategorized / Ερντογάν προς Δύση: Δεν θα μου κάνετε εσείς μάθημα περί Δημοκρατίας

Ερντογάν προς Δύση: Δεν θα μου κάνετε εσείς μάθημα περί Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα «κάθε μάθημα περί Δημοκρατίας» εκ μέρους των χωρών της Δύσης αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, μετά τις επικρίσεις που διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα επί αυτού του ζητήματος ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα.

«Εκείνοι που επιχειρούν να μας δώσουν ένα μάθημα περί Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει κατ’ αρχάς να αναλογιστούν τη δική τους αισχύνη» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, σε ομιλία στην Άγκυρα που μεταδόθηκε απευθείας από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

O Τούρκος πρόεδρος απέρριψε επίσης κάθε κριτική περί απολυταρχισμού, διαβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία «είναι σήμερα η χώρα που πολεμά με τον πλέον ενεργό τρόπο την τρομοκρατία».

Στις ΗΠΑ, συνέχισε ο ίδιος, «σε ένα πρόσωπο που εξύβρισε τον πρόεδρο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και στη Γερμανία (επιβλήθηκε) ποινή φυλάκισης 2 ετών σε κάποιον που προσέβαλε (την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα) Μέρκελ» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία της γνώμης και του Τύπου» επέμεινε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι ο καιρός για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν έχει πλέον παρέλθει, ενώ υποσχέθηκε να καταπνίξει την εξέγερση που διαρκεί ήδη τρεις δεκαετίες.

Οι μαχητές του PKK πρέπει να παραδοθούν ειδάλλως θα «εξουδετερωθούν» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε ακόμα

Check Also

Μάρθα Καραγιάννη: Η κατάσταση της υγείας της μετά το χειρουργείο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Μάρθα Καραγιάννη, η οποία υπεβλήθη χθες σε επέμβαση για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *