Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Η ΕΛΑΣ σκέφτεται τώρα την επαναφορά της ομάδας «Δέλτα»

Η ΕΛΑΣ σκέφτεται τώρα την επαναφορά της ομάδας «Δέλτα»

Την επαναφορά – έστω και μερικώς – της ομάδας «Δέλτα» σκέφτεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θορυβήθηκε μετά το μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και σε κατοικίες πολιτικών στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Βήμα» την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση επιτελών της ΕΛ.ΑΣ όπου και θα ληφθούν αποφάσεις. Οπως αναφέρει το «Βήμα» επίσης, έχει ζητηθεί 100 αστυνομικοί που είχαν υπηρετήσει στην ομάδα «Δέλτα» και είχαν ενταχθεί στα ΜΑΤ να δώσουν παρόν με τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες τους.

Η ομάδα «Δέλτα» καταργήθηκε προ τριών μηνών καθώς στα τέλη Οκτωβρίου 2015 με αφορμή καταγγελίες για «κρούσματα βίας» από δικυκλιστές της ομάδας Δέλτα, αποφασίσθηκε η «απορρόφηση» της ομάδας από τα ΜΑΤ, την ΔΙΑΣ και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής κ. Βασίλης Ντούμας ανέφερε το βράδυ της Τρίτης:

«Είναι σίγουρο ότι η προσήλωση στο καθήκον αλλά κυρίως στις δημοκρατικές αρχές τους, όλων των συναδέλφων που διασκορπίστηκαν σε άλλες υπηρεσίες, θα τους υπαγορεύσει να πράξουν και πάλι το καθήκον τους με όλες τους τις δυνάμεις. Υπάρχει όμως μία ουσιώδης λεπτομέρεια και ένα αμείλικτο ερώτημα: για το αν μπορείς να συνθέσεις την “ψυχή” και όχι το σώμα εκείνων που τα προέτασσαν και τα δύο απέναντι σε κάθε κίνδυνο. Εκτός αν ο υπηρεσιακός σχεδιασμός δημιουργήσει μια “καρικατούρα” τύπου και όχι ΔΕΛΤΑ που θα θέσει σε κίνδυνο όλους. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το έργο έχει ύφος “κωμωδίας” ευχόμαστε και θέλουμε να αποφύγουμε ένα θέαμα τραγωδίας. Σίγουρα μετά ταύτα θεωρώ αυτονόητο και οφείλει εκ των πραγμάτων ο κ. Υπουργός να αναφωνήσει “mea culpa”».

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *