Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την Άννα Συνοδινού

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την Άννα Συνοδινού

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη αναγγέλλει την απώλεια της κορυφαίας ηθοποιού και επιτίμου μέλους της Ενώσεως Άννας Συνοδινού, η οποία «έφυγε» σήμερα το πρωί σε ηλικία 89 ετών.

Η Άννα Συνοδινού γεννήθηκε το 1927 στο Λουτράκι. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη θεατρική σκηνή πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στο έργο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» στο Εθνικό Θέατρο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου του Εθνικού Κήπου και του Θεάτρου του Λυκαβηττού ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης. Συγκλονιστικές υπήρξαν οι ερμηνείες της σε πλήθος αρχαίων τραγωδιών, στις οποίες ερμήνευσε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Άννα Συνοδινού, παράλληλα με τη θεατρική της δραστηριότητα, ανέπτυξε και πλούσια πολιτική δράση. Διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών, από το 1974 έως το 1989, ενώ είχε εκλεγεί και δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων. Από το 1977 έως το 1981 υπήρξε Υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, ενώ είχε λάβει πλήθος διακρίσεων και βραβείων.

Η ΕΣΗΕΑ, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη της προσφορά στο θέατρο, την πνευματική ζωή του τόπου και την έκφραση του τραγικού, την ανακήρυξε τον Δεκέμβριο του 1997 σε επίτιμο μέλος της Ενώσεως σε πανηγυρική εκδήλωση. Αργότερα, η Άννα Συνοδινού διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την ανυπέρβλητη τραγωδό και συλλυπείται τους οικείους της.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πότε καταργείται στο SMS στο 13033 – Ποιες ελευθερίες μας δίνονται πίσω σταδιακά

Aπό σήμερα Δευτέρα χαλαρώνουν περισσότερο τα μέτρα που ίσχυαν το τελευταίο εξάμηνο. Τι SMS πρέπει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *