Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Η συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη οριοθετεί το νέο πολιτικό τοπίο

Η συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη οριοθετεί το νέο πολιτικό τοπίο

Στο πλαίσιο μιας εθιμοτυπικής συνάντησης του νεοκλεγέντος προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό περιορίζουν την αυριανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 3 αύριο το μεσημέρι, κύκλοι της Συγγρού και διαλύουν εκ των προτέρων κάθε έταιρη προσδοκία.
Αυτή η πρώτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα κινηθεί περισσότερο… «επικοινωνιακά» και λιγότερο επί της ουσίας. Από τη μία οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν «συμπίεση» της κυριαρχίας της κυβέρνησης μετά την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ και από την άλλη το ασφυκτικό πλαίσιο το οποίο έχουν επαναφέρει στις διαπραγματεύσεις τους οι δανειστές, θα καθορίσουν την «εικόνα» αυτής της συνάντησης που έτσι κι αλλιώς, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει στον πρωθυπουργό πως το Σύνταγμα προβλέπει διακριτούς ρόλους για την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να ζητά συναίνεση εκεί που δεν πρόκειται να τη βρει.

«Στήριξη a la carte δεν πρόκειται να δώσουμε», αναμένεται να πει ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό και να του εξηγήσει πως έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία στην οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας. «Δεν μπορείς να ζητάς συναίνεση στην οικονομία και στα δύσκολα νομοσχέδια για να εξασφαλίσεις την κυβερνητική σου πλειοψηφία και στα υπόλοιπα θέματα, όπως στην Παιδεία, να ακολουθείς τη δική σου πολιτική», αναμένεται να του διευκρινίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει τη σημασία που έχουν οι μεταρρυθμίσεις με εθνικό πρόσημο για να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία και θα επιμείνει στην ανάγκη να υπάρξουν στην επόμενη τριετία ιδιωτικές επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να βγει επιτέλους η χώρα από την ύφεση και να έχει ξανά θετικό πρόσημο μπροστά από το δείκτη της ανάπτυξης.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δείτε τις έξυπνες εφαρμογές που μειώνουν τον λογαριασμό στο σπίτι – Εντολή για 1.000 διακοπές τη μέρα λέει η ΔΕΗ

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι λογαριασμοί ρεύματος τους τελευταίους μήνες με τους καταναλωτές να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *