Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Κεγκέρογλου ΠΑΣΟΚ: Θέλουμε τη συνεργασία με το Ποτάμι, αλλά δεν εναποθέτουμε παραπάνω ελπίδες

Κεγκέρογλου ΠΑΣΟΚ: Θέλουμε τη συνεργασία με το Ποτάμι, αλλά δεν εναποθέτουμε παραπάνω ελπίδες

«Τονίζουμε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, η οποία δεν θα οδηγήσει κατ’ ανάγκη και σε κυβερνητική συνεργασία, ή σε δική μας συμμετοχή στην κυβέρνηση. Η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητη – και όσο δεν το καταλαβαίνουν τα δύο πρώτα κόμματα με τα σημερινά αποτελέσματα, τόσο τα αδιέξοδα θα πληθαίνουν» δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου. Παράλληλα, ο βουλευτής υπήρξε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις προοπτικές συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε την ανάγκη «εθνικής συνεννόησης» προκειμένου να χαραχθεί «εθνική γραμμή»:

«Ασφαλώς και υπάρχουν τεράστιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Αυτό όμως το οποίο διαφαίνεται, είναι ότι δεν μπορεί αυτοδύναμα καμία πολιτική δύναμη να προχωρήσει μπροστά. Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι ούτε του ενός ούτε του άλλου. Θα έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο και προγραμματική πρόταση, και εφόσον υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις – κι αυτό είναι διαχρονικό – φυσικά και θα υπάρχουν συνεργασίες» ανέφερε.

Ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος πραγματοποίησε και ομιλία με θέμα «οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς», άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως ενώ «το 2015 που η χώρα θα είχε ξεπεράσει τα προβλήματα, θα είχε ακολουθήσει αυτό που έγινε με την Κύπρο και την Πορτογαλία και θα είχαμε βγει πλέον από τη στενωπό, ξαναέβαλε τη χώρα σε μία αδιέξοδη πορεία, σε ένα φαύλο κύκλο».

«Η κυβέρνηση – σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου – πολλές φορές, κολλημένη στις ιδεοληψίες της αλλά και τις λανθασμένες επιλογές, δεν κάνει το απλό και το αυτονόητο: Να συνεννοηθεί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Να χαράξουμε εθνική γραμμή», παρότι η συνεννόηση αυτή θα οδηγούσε σε βιώσιμες λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τέλος, αναφορικά με τις δυνατότητες συνεργασίας που ενδεχομένως να προκύψουν μέσω της επιτροπής διαλόγου Συμπαράταξης-Ποταμιού, όπου θα διερευνηθούν και οι κοινές θέσεις των δύο κομμάτων, ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε πως «ελπίζουμε, θέλουμε αλλά δεν εναποθέτουμε και παραπάνω ελπίδες από αυτές οι οποίες πραγματικά υπάρχουν, για μια συνεργασία η οποία μπορεί να έχει κατάληξη και την εκλογική συνεργασία».

Σημειώνεται πως ο κ. Κεγκέρογλου, επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη ενόψει της προγραμματικής συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Μαΐου.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτές είναι οι ώρες μέσα στην ημέρα θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελέω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *