Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Κουτσούμπας: Με την εκλογή Μητσοτάκη στήνεται νέο κάλπικο δίπολο

Κουτσούμπας: Με την εκλογή Μητσοτάκη στήνεται νέο κάλπικο δίπολο

Για στήσιμο ενός «νέου κάλπικου δίπολου» ανάμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, μετά και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ μιλώντας την Κυριακή σε συνεστίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι «το ΚΚΕ δεν στριμώχνεται από τα δίπολα». Την ώρα που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες ξεσηκώνονται για να εμποδίσουν τη νέα σφαγή στο Ασφαλιστικό , που τώρα έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, είπε.

Εκτίμησε μάλιστα ότι μοναδικός στόχος είναι να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια που δυναμώνει, να μην φτάσει να συναντηθεί στο δρόμο του αγώνα με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Εξαπολύοντας επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε «ότι υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό στόχο, την καπιταλιστική ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, η οποία προϋποθέτει το διαρκές τσάκισμα του λαού».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην κυβέρνηση, είπε ότι τώρα με το σχέδιο της, ολοκληρώνει το έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση. Ακόμη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως υλοποιεί ακριβώς με συνέπεια την αντιλαϊκή συμφωνία, το βάρβαρο μνημόνιο που υπέγραψε, κάνοντας λόγο για «βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Για τη ΝΔ είπε ότι «στο μυαλό της έχει την πιο γρήγορη υλοποίηση μέτρων στήριξης της ανάκαμψης για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κρίσιμο δεν είναι τι επιλέγει το κεφάλαιο στη χώρα μας -τα κάλπικα δίπολα ή τη συναίνεση- αλλά το τι επιλέγει να κάνει η ίδια η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα».

Αφού επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έχει σταθερές, ξεκάθαρες θέσεις που απευθύνονται στον ελληνικό λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα, προσέθεσε: Μέσα στο λαό βάζουμε τις θέσεις μας σε δοκιμασία, ακόμη κι όταν ξέρουμε ότι ορισμένες απ” αυτές τις θέσεις ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμος να τις αποδεχτεί ο εργαζόμενος λαός, συμπληρώνοντας πως το ΚΚΕ δεν είπε ούτε θα πει ψέματα και ότι μιλάει καθαρά και ντόμπρα.

Επίσης, ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι οι μεγάλες πετυχημένες πανελλαδικές απεργίες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη μπορούν να δημιουργηθούν με καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας. Αρκεί, όπως συμπλήρωσε, ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη αγώνα κι ανατροπής.

Τέλος, αναφερόμενος στους αγρότες, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «στα μπλόκα του αγώνα η φτωχή αγροτιά απαντά στον πόλεμο που της έχει κηρύξει η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μαζί με την ΚΑΠ τώρα η κυβέρνηση, με το φορολογικό και το ασφαλιστικό, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους».

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *