Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Λαγκάρντ: Η Ελλάδα απλά κάθεται και παρακολουθεί…

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα απλά κάθεται και παρακολουθεί…

Για τα λάθη που έχουν γίνει από την ίδια και από το ΔΝΤ στο ζήτημα της Ελλάδας μίλησε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Bloomberg.

Οπως δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου, υπήρξε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της Ελλάδας για έγκριση και ανάληψη μέτρων που χρειάζονταν, διότι η μία κυβέρνηση που διαδεχόταν την άλλη ισχυριζόταν πάντα πως αυτές οι μεταρρυθμίσεις επιβάλλονται από την Τρόικα, «βάζοντας όλα τα μέλη (ΔΝΤ, Ευρωπαίους εκπροσώπους, ΕΚΤ) στο ίδιο σακί», τονίζοντας πως αυτό δεν είναι το πραγματικό τους πρόγραμμα ή τα δικά τους μέτρα.

Παράλληλα, αναγνώρισε πως έγιναν λάθη και σε ό,τι είχε να κάνει με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, όπου έγινε υποτίμηση των υφεσιακών επιπτώσεων σε ορισμένα από τα μέτρα που προτάθηκαν.

Αυτό που επισημαίνει η κ. Λαγκάρντ είναι πως η Ελλάδα απλά κάθεται και παρακολουθεί, περιμένοντας τα ζητήματα να διευθετηθούν, υπογραμμίζοντας πως κάθε ηγέτης οφείλει να «πάρει πάνω του» μεγαλύτερη ευθύνη για την αποκατάσταση της χώρας.

Ερωτηθείσα για το εάν περιμένει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ, η επικεφαλής του ΔΝΤ απαντά θετικά, εξηγώντας πως η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση ενισχύει τον κρίσιμο ρόλο της χώρας στην Ενωση.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτές είναι οι ώρες μέσα στην ημέρα θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελέω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *