Αρχική / Uncategorized / Λιτότητα και στο ISIS -Κόβει στο μισό τους μισθούς των τζιχαντιστών

Λιτότητα και στο ISIS -Κόβει στο μισό τους μισθούς των τζιχαντιστών

Δεν είναι μόνο η Ευρώπη που λαμβάνει μέτρα λιτότητας αλλά και το… ISIS! Οι τζιχαντιστές κόβουν στο μισό το μισθό, το χαρτζιλίκι το οποίο χρησιμοποιούσαν ως δέλεαρ για να προσηλυτίζουν νεαρούς στους κόλπους τους.

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης,επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο του χαλιφάτου, το ΙSIS προχωρά σε περικοπή των μισθών των μαχητών κατά 50% λόγω «εξαιρετικών περιστάσεων», όπως είναι οι βομβαρδισμοί των πηγών εσόδων του.

Η συμμαχία των δυτικών βομβαρδίζει από τον περασμένο Οκτώβριο ανελλιπώς τις πετρελαιοπηγές που έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, αλλά και τα κομβόι ανεφοδιασμού και τελευταία τα θησαυροφυλάκιά τους όπου φύλασσαν τα λεφτά που είχαν κλέψει το 2014 κατά τις μεγάλες επιδρομές που έκαναν σε τράπεζες.

Οπως φαίνεται πλέον, οι βομβαρδισμοί έχουν αρχίσει να έχουν αποτελέσματα, αφού η πρόκληση οικονομικής ασφυξίας τους τζιχαντιστές, όπως ήταν ο στόχος, επιτυγχάνεται.

Το έγγραφο που επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει από το λεγόμενο ταμείο του ισλαμικού κράτους, το “Bayt Mal al-Muslimeen”, το οποίο βρίσκεται στο προπύργιο των τζιχαντιστών, τη Ράκκα.
Μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται ότι από τις περικοπές δεν εξαιρείται κανείς, όποια και να είναι η θέση του.

Δείτε ακόμα

Check Also

Είμαι μια γάτα Αγκύρας…

Από τους «πραγματικούς» δημοσιογράφους της παλιάς γενιάς και δάσκαλος της δημοσιογραφίας με χιλιάδες χιλιόμετρα που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *