Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Μέσα στον Ιανουάριο η ρύθμιση για το αφορολόγητο με χρήση πλαστικού χρήματος

Μέσα στον Ιανουάριο η ρύθμιση για το αφορολόγητο με χρήση πλαστικού χρήματος

Τις επόμενες ημέρες, μέσα στον Ιανουάριο, θα είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για το αφορολόγητο μέσω χρήσης πλαστικού χρήματος.
Αυτό ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός, σημειώνοντας ότι η ρύθμιση θα έχει αναδρομική ισχύ, όπως και ότι θα υπάρξουν κατηγορίες πολιτών που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση της χρήσης πλαστικού χρήματος.

Σε ερώτηση για το ποσοστό του εισοδήματος που θα καλύπτεται από το αφορολόγητο είπε, μιλώντας στο Mega, «Νομίζω ότι θα είναι πιο γενναίο το ποσοστό αυτό από εκείνο που είχαμε συνηθίσει, δηλαδή το 10%».

Πάντως όπως φαίνεται η χρήση των μηχανημάτων POS από τις επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν δεν θα είναι υποχρεωτική, ωστόσο εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο όσες νέες επιχειρήσεις ξεκινούν τη λειτουργία τους να έχουν υποχρεωτικά και αυτό το σύστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό θα υπάρχει για τους επιχειρηματίες και ένας ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα POS ώστε να γίνονται κανονικά οι πληρωμές προμηθευτών και ΦΠΑ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Πολ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *