Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μοσκοβισί: «Θέλουμε συμφωνία πριν το Πάσχα»

Μοσκοβισί: «Θέλουμε συμφωνία πριν το Πάσχα»

«Συνεχίζονται οι τεχνικές επαφές και η εκτίμηση στο Eurogroup είναι ότι Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο επισήμανε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, πριν από μια εβδομάδα συνεδρίασε το Eurogroup επ” αυτού. Φαίνεται ότι οι συζητήσεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα το σημείωσαν αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.
Οσον αφορά στην επιστροφή του κουαρτέτου στην Ελλάδα ανέφερε: Την επιστροφή των επικεφαλής της αντιπροσωπείας Κοστέλο στις Βρυξέλλες, δεν θα πρέπει να την ερμηνεύουμε ως αποτυχία ή σαν τιμωρία.
Πρόκειται για κάτι φυσιολογικό: Επιστρέφουμε – συνεχίζονται οι τεχνικές επαφές, ώστε να δοθεί συνέχεια όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και η εκτίμηση στο Eurogroup είναι ότι πράγματι, είμαστε, μάλλον, στο σωστό δρόμο, αλλά κι εδώ «ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες». Επιθυμητό είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την αναθεώρηση πριν το Πάσχα. Μη με ρωτήσετε αν θα είναι το Καθολικό ή το Ορθόδοξο, αλλά πάντως, όσο γίνεται πιο γρήγορα!
Τέλος, όσον αφορά το προσφυγικό και την προσφυγική κρίση, η Επιτροπή είπε πως θα εκτιμήσουμε τις δαπάνες των χωρών για την προσφυγική κρίση, βάσει στοιχείων. Και αυτό το κάνουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες – μέλη που περνάνε κάτι αντίστοιχο».

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *