Αρχική / Uncategorized / Νέα μέτρα από την Αυστρία για τον περιορισμό της προσφυγικής ροής

Νέα μέτρα από την Αυστρία για τον περιορισμό της προσφυγικής ροής

Η Αυστρία θα αρχίσει να κατασκευάζει νέες εγκαταστάσεις για να προστατεύσει καλύτερα τα σύνορά της, ιδίως αυτά με την Ιταλία, δήλωσε ο Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να περιοριστεί η είσοδος μεταναστών στη χώρα.

Η Αυστρία κατασκεύασε πρόσφατα έναν φράχτη μήκους 3,7 χιλιομέτρων στο πιο πολυσύχναστο σύνορό της με τη Σλοβενία, το Σπίλφελντ, υποστηρίζοντας ότι θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί τη ροή νέων αφίξεων στο έδαφός της.

Όταν ερωτήθηκε αν η Αυστρία θα λάβει μέτρα και στα σύνορά της με την Ιταλία, περιλαμβανομένου του συνοριακού περάσματος «Μπρένερ».

Ο Φάιμαν δήλωσε στην εφημερίδα Oesterreich: «Είναι ήδη Φεβρουάριος. Δεν προτίθεμαι να αφήσω να περάσει κι άλλος χρόνος. Είναι πολύ αργά για αυτό. Τον Μάρτιο μπορεί κανείς να περιμένει ένα νέο κύμα μεταναστών. Άρα πρέπει να κατασκευάσουμε τις τεχνικές εγκαταστάσεις τώρα ώστε να είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν όταν τις χρειαστούμε».

Ο Φάιμαν είπε πως τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών θα καθορίσουν πώς θα είναι το σύστημα συνοριακού ελέγχου.

Το νέο σύστημα διαχείρισης των συνόρων στο Σπίλφελντ αποσκοπεί στην επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως κανένας αιτών άσυλο δεν θα μπορεί να εισέλθει στη χώρα χωρίς να περάσει από λεπτομερείς ελέγχους και καταγραφή.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων που έλαβε πέρυσι 90.00 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου, έχει πει ότι θα μειώσει φέτος τον αριθμό των προσφύγων που δέχεται στις 37.500.

«Θέσαμε αυτό το όριο και παραμένει σε ισχύ», είπε ο Φάιμαν, προσθέτοντας ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την Αυστρία, ακόμη κι αν δεν αρέσει στην Ιταλία και η Γερμανία.

Δείτε ακόμα

Check Also

Μάρθα Καραγιάννη: Η κατάσταση της υγείας της μετά το χειρουργείο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Μάρθα Καραγιάννη, η οποία υπεβλήθη χθες σε επέμβαση για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *