Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Νέες απαιτήσεις από τους δανειστές: Βάζουν «στο τραπέζι» και το φορολογικό για να προχωρήσει η αξιολόγηση

Νέες απαιτήσεις από τους δανειστές: Βάζουν «στο τραπέζι» και το φορολογικό για να προχωρήσει η αξιολόγηση

Μεγαλώνει, όπως όλα δείχνουν, η λίστα με τα τρέχοντα προαπαιτούμενα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς αυτή τη φορά οι επικεφαλής των θεσμών ζητούν να πάρουν στα χέρια τους αύριο, τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για το νέο Κωδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Πάντως μέχρι και σήμερα το πρωί κυβερνητικά στελέχη επέμεναν ότι το φορολογικό δεν εντάσσεται στην ατζέντα διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Ωστόσο όπως έγινε σαφές στην πρώτη συνάντηση με το κουαρτέτο, η συζήτηση για το δημοσιονομικό και το μεσοπρόθεσμο, δεν μπορεί να μην συμπεριλαμβάνει και το φορολογικό.

Όπως ανέφεραν πηγές μέσα από τη διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια “Δόθηκαν τρία κείμενα. Για τους μεγάλους οφειλέτες, που χρωστούν πολλά σε τράπεζες και Δημόσιο, για τις αλλαγές στο νόμο Δένδια που αφορούν στα επιχειρηματικά δάνεια και για τους μικρομεσαίους και τα στεγαστικά που θα υπάρχουν εξαιρέσεις από την πώληση σε hedge funds.

“Μέχρι αύριο θα έχουμε την πρότασή μας για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Εως την Παρασκευή, οπότε και αναχωρεί το κουαρτέτο, η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία για το δημοσιονομικό και το ασφαλιστικό.

Στην αυριανή συνάντηση με τον υπ. Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο στις 11, οι δανειστές θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και για το ασφαλιστικό.

Ως προς τα «κόκκινα» δάνεια, πρώτης κατοικίας καταναλωτικά και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ως τις 15/2 θα παραταθεί το ειδικό καθεστώς εξαίρεσής τους από την πώληση σε funds.

Οι δανειστές θα αναχωρήσουν την Παρασκευή και θα επιστρέψουν καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 15 Φλεβάρη για την δεύτερη φάση της αξιολόγησης που σύμφωνα με την ελληνική πλευρά θα κρατήσει άλλες δύο εβδομάδες.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *