Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα – Ανοίγουν τα Τέμπη για να περάσουν οι διαδηλωτές

Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα – Ανοίγουν τα Τέμπη για να περάσουν οι διαδηλωτές

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα εκπροσωπηθούν οι αγρότες στημεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ήδη καθ’οδόν βρίσκονται οι αγρότες από την Κρήτη και την Λακωνία, ενώ σημαντική εκπροσώπηση θα έχει το μπλόκο αγροτών της Νίκαιας, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν.
Τα λεωφορεία από τη Λάρισα και τα γύρω χωριά θα ξεκινήσουν από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, ενώ πολλοί αγρότες θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους. Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση, ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Στο μεταξύ ανοίγουν από τις 9 μμ τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους, αλλά και εκπροσώπων λοιπών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών θα ξεκινήσει περίπου στις 18:00, την Παρασκευή, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει να κατασκηνώσουν εκεί στο Σύνταγμα τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτές είναι οι ώρες μέσα στην ημέρα θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελέω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *