Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / ΟΙ γιορτές του Hellenic Relief Foundation στην Ελλάδα.

ΟΙ γιορτές του Hellenic Relief Foundation στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 συμπληρώθηκαν οι γιορτινές διανομές του Hellenic Relief Foundation στην Ελλάδα.με διανομή 530 δεμάτατων, 19-24 Δεκεμβρίου

Αναλυτικά
-Αθήνα, παιδική γιορτή/διανομή για 250 παιδιά, 23 Δεκεμβρίου
-Γυθειο, διανομή 15 δεμάτων, 21 Δεκεμβρίου
-Κέρκυρα, διανομή 218 δεμάτων, 22 Δεκεμβρίου
-Θεσσαλονίκη διανομη 100 δεμάτων, 23 Δεκεμβρίου
-Μερώπειο Γηροκομείο, Χριστουγεννιάτικο Γεύμα, 25 Δεκεμβρίου
-Γηροκομείο Αθηνών, εορταστiκό γεύμα, 3 Ιανουαρίου
Ολες οι χριστουγεννιάτικες διανομές έγιναν με χρήματα που προσέφερε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης, (Hellenic American Chamber of Commerce) που διέθεσε τα καθαρά έσοδα από το φετινό του δείπνο στο Hellenic Relief. Το δείπνο έγινε στο ξενοδοχείο Pierre στο Manhattan και τιμήθηκε ο Ανδρέας Δρακόπουλος σαν άνθρωπος της χρονιάς.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η καθιερωμένη διανομή από το πρατήριο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΣΤΑΣΗΣ στα Πετράλωνα της ΑΘήνας.
IMG_8225-aa 120-aa 28-aa 14-aa.
Στην διανομή παραβρέθηκαν οι Στέλιος Τακετζής και Τάσος Φιλιππάκος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος από τη Νέα Υόρκη και εθελόντριες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΗΣΤΑΣΗΣ Μαρία Σιούρδη που είχε την ευθύνη του συντονισμού καθώς και οι Αφροδίτη Μεθενίτη, Ράνια Μακρίδη, Αντωνία Παντουβάκη, Πέτη Δαμκαλίδη και Κατερίνα Μαγγίνα.
Και τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν παρόντες εξέφρασαν ικανοποίηση για τον άρτιο τρόπο οργάνωσης της διανομής και συνομιλώντας με τους αναξιοπαθούντες τους έδωσαν κουράγιο και τους υπενθύμισαν ότι η ομογένεια θα είναι δίπλα τους όσο χρειαστεί. Τα διανεμηθέντα δέματα περιλάμβαναν γαλοπούλες και άλλα τρόφιμα
Συνολικά διανεμήθηκαν 475 δέματα τροφίμων σε Αθήνα, Πειραιά, Ταύρο, Καλύβια, Ήπειρο, Σπέτσες, ΤΑΣΕΗ και ΕΤΕ.

Επίσης διανεμήθηκαν επί πλέον 55 δέματα τις επόμενες ημέρες σε οικογένειες που αδυνατούσαν να προσέλθουν την προκαθορισμένη μέρα.

Στις 23 Δεκεμβρίου έγινε η καθιερωμένη γιορτή – διανομή για τα παιδιά οικογενειών που βοηθά το Hellenic Relief.
Μοιράστηκαν συνολικά σε 250 παιδιά καινούρια ρούχα, παπούτσια και μαζί με αυτά έλαβαν και μία σακούλα που περιείχε διάφορα γλυκίσματα κρουασάν τυριά και γάλα, προσφορά των εταιρειών :
-Ρούχα : ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΕΒΕ
-Παπούτσια: Bufalo Plus και Meridian Διεθνής
-Γλυκά : ΕΛΟΜΑΣ (Σούπερ Μάρκετ)
-Γάλα και Τυρί : ARLA FOODS
Φέτος η γιορτή αυτή ήταν αφιερωμένη στον πρ’οσφατα αποβιώσαντα μεγάλο χορηγό Παναγιώτη Φράγκο ο οποίος επί έξι συνεχόμενα χρόνια πρόσφερε με αγάπη τα παιδικά ρούχα χαρίζοντας χαμόγελα σε αμέτρητα παιδικά πρόσωπα .

Στις 3 Ιανουαρίου παρετέθη γεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών με την συμπαράσταση των χορηγών ARISTON και της βιομηχανίας ΚΑΜΗΛΑΡΗ ΑΕΒΕ. Οι εθελοντές με επί κεφαλής την Μαρία Σιούρδη έδωσαν δώρα και βασιλόπιτα στους τροφίμους. Εθελοντικά την όλη εκδήλωση συμπλήρωσαν μουσικά με χαρούμενες νότες το ζεύγος, στο πιάνο ο Νίκος και στο τραγούδι η Βάσω Ανδρουλάκη. Επίσης τραγούδησαν ο Κώστας Βενετσάνος και η Νάντια Καραγιάννη. Η συμμετοχή των παρευρισκομένων ηλικιωμένων στο κέφι ήταν συγκινητική. Χόρεψαν τραγούδησαν και πέρασαν ευχάριστες στιγμές με όλους τους παρευρισκομένους.

-ΜΑΝΗ
Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ο Τάσσος Φιλιππάκος μετέβη στη Γύθειο και παρέστη στην παράδοση 15 δεμάτων με γαλοπούλες και άλλα τρόφιμα για ισάριθμες οικογένειες της περιοχής της Ανατολικής Μάνης. Τα δέματα παρέλαβε ο εφημέριος της εκκλησίας των Τριών Ιεραρχών Μαυροβουνίου Γυθείου πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Βλαστέλλης. ΟΙ 15 περίπου οικογένειες στην Ανατολική Μάνη λαμβάνουν τρόφιμα σε μηνιαία βάση μέσω προγράμματος που χρηματοδοτεί ο Γιώργος Καπετανάκος μέσω της εταιρείας Southern Star Shipping .

-ΚΕΡΚΥΡΑ
Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν 200 δέματα με γαλοπούλες και τρόφιμα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου ” Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ” της Κέρκυρας. Επι πλέον 18 δέματα διανεμήθηκαν σε οικογένειες στην Βόρειο Κέρκυρα. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και ο Πρόεδρος Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νικόλαος Μπάρδης ευχαρίστησαν το Hellenic Relief για την συμπαράσταση προς τους κάτοικους της Κέρκυρας που έχουν ανάγκη.

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 μοιράσθηκαν συνολικά 100 δέματα με γαλοπούλες και τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι. Η Δρ. Τζίνα Λεπτοκαρύδου, Διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδος φρόντισε και πάλι να ανοίξουν οι πόρτες του ζεστού και φιλόξενου αμφιθεάτρου του Δημοτικού Νοσοκομείου “Αγιος Δημήτριος” Θεσσαλονίκης, όπου προσήλθαν μέλη αναξιοπαθούντων οικογενειών από διαφορετικές περιοχές της πόλης. Εκεί οι εθελοντές Αικατερίνη Αρβανίτη, Νέλλη Σγουρίδου και Χαράλαμπος Κιουρτσόγλου βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας. Τη όλη διανομή επέβλεψε εκ μέρους του Hellenic Relief η εθελόντρια γιατρός Δέσποινα Κομνηνού.

Εκτός αυτών παραδόθηκαν 20 γαλοπούλες στα ιδρύματα :
-Χριστοδούλειο ορφανοτροφείο, “Λυτρωτής” Γηροκομείο, Μερώπειο Γηροκομείο, ΠΕΝ Βρεφονηπιακός σταθμός .
-Την Ημέρα των Χριστουγέννων το Hellenic Relief παρέθεσε γιορτινό γεύμα στο ΜΕΡΩΠΕΙΟ Γηροκομείο σε 33 τροφίμους.
– Και τέλος όπως κάθε μήνα εφοδιάστηκε με τρόφιμα και γαλοπούλες ένα από τα σπίτια στο χωριό ΣΟΣ .

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *