Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα λέει ο ΥΠΕΞ της Ολλανδίας

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα λέει ο ΥΠΕΞ της Ολλανδίας

Υπό τον τίτλο «Ο Kέντερς θέλει περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ελλάδα» και σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, η ολλανδική εφημερίδα Trouw δημοσιεύει δηλώσεις του στις οποίες επισημαίνει ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ελλάδα σε ό, τι αφορά την υποδοχή, την ταυτοποίηση αλλά και την μετεγκατάσταση των προσφύγων».

«Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας ιδιαίτερα δύσκολης πρόκλησης» σημειώνει ο επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας, Μπερτ Κέντερς αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από την εφαρμογή των νέων κανόνων για την επαναπροώθηση των προσφύγων. «Η αστυνομία χρειάζεται βοήθεια, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε μεταφραστές, διερμηνείς, δικαστές και νομικούς συμβούλους», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «μπορεί να παρασχεθεί και με άλλους τρόπους βοήθεια που μπορεί να έχει την μορφή διοικητικής υποστήριξης ή παροχής τροφίμων και λοιπού υλικού».

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως η Ολλανδία έχει αποστείλει ομάδα 85 ειδικών οι οποίοι βοηθούν στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων στην Λέσβο και την Χίο.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η αστυνομική μας ταυτότητα, για όλες τις χρήσεις, στο κινητό μας

Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *