Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Οργισμένο τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μέρκελ: Τι υποσχέθηκε η καγκελάριος

Οργισμένο τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μέρκελ: Τι υποσχέθηκε η καγκελάριος

Τηλεφωνική εποικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τελευταίες, δραματικές εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας εξέθεσε στην Γερμανίδα καγκελάριο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, της ζήτησε δε να πιέσει την Αυστρία προκειμένου η τελευταία να αλλάξει τη στάση που τηρεί στο προσφυγικό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε στον Ελληνα πρωυτθυπουργό ότι αντιλαμβάνεται τη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, δεσμευόμενη να πράξει η ίδια ό,τι είναι δυνατό.

Παράλληλα, ζήτησε και υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη εβδομάδα

Την ίδια στιγμή οριστικοποιήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό. Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί σύντομα μεταξύ της ερχόμενης Δευτέρας και Τετάρτης.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *