Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ο. Γεροβασίλη για Eldorado: Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία να εκβιάζει

Ο. Γεροβασίλη για Eldorado: Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία να εκβιάζει

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία, όπως κι αν λέγεται αυτή και όσο μεγάλη και να είναι να εκβιάζει με γνώμονα το δικό της συμφέρον, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στον Realfm 97,8 αναφέρθηκε στην πρόθεση της Eldorado να αναστείλει τις εργασίες της στο εργοτάξιο των Σκουριών στη Χαλκιδική. «Η El Dorado έχει δημιουργήσει περίπου 2 χιλιάδες θέσεις στην Ελλάδα, μιλά για αναστολή στις Σκουριές, δεν έχει ανακοινώσει για πόσους εργαζόμενους αφορά. Εκείνο που θέλω εγώ να πω είναι το εξής: Να ξεκαθαρίσουμε ότι οποιαδήποτε επένδυση δεν είναι συνώνυμη της ανάπτυξης. Η οποιαδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο».

Απαντώντας στο ερώτημα αν πρέπει να εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε «βεβαίως», ενώ στην επισήμανση ότι η εταιρεία κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Νομίζω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει την οποιαδήποτε επένδυση για τη χώρα και τις θεωρούμε και αναγκαίες τις επενδύσεις για την ανάπτυξη, όμως με προστασία του περιβάλλοντος, με νομιμότητα και με στόχο το δημόσιο συμφέρον. Το δημόσιο συμφέρον κοιτάζουμε και όχι το ιδιωτικό».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία, όπως κι αν λέγεται αυτή και όσο μεγάλη και να είναι να εκβιάζει με γνώμονα το δικό της συμφέρον. Να σας θυμίσω ότι χθες υπήρχε ραντεβού μεταξύ της εταιρείας και του υπουργού το οποίο οι ίδιοι ανέβαλλαν και προτίμησαν να δώσουν πρώτα τη συνέντευξη Τύπου. Πιθανόν αυτό να είναι κι ένα βήμα πίεσης προς την κυβέρνηση».

Στο ερώτημα αν όλα αυτά είναι μία πολιτική «βεντέτα» η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν πρόκειται για πολιτική «βεντέτα», πρόκειται για απόψεις οι οποίες διατυπώνονται εκατέρωθεν. Η εταιρεία κοιτάζει το συμφέρον της αλλά η κυβέρνηση έχει ως καθήκον να κοιτάξει το κοινό συμφέρον, το συμφέρον της Ελλάδας. Τώρα αν η εταιρεία αυτή ενδεχομένως να μην τη συμφέρει σήμερα να προχωρήσει την επένδυση την οποία έχει προϋπολογίσει διότι έπεσαν και οι τιμές χρυσού ας πούμε, θα πρέπει να το δούμε και από αυτή την άποψη, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία αυτή αποχωρεί γιατί της φταίει η κυβέρνηση».

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *