Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ο λόγος που πρέπει να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό στο email σας

Ο λόγος που πρέπει να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό στο email σας

Εάν χρησιμοποιείτε Gmail, Hotmail ή Yahoo mail ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής.
Όπως αναφέρει το Reuters, αυτή τη στιγμή 272,3 εκατομμύρια email και οι κωδικοί τους έχουν πέσει θύμα Ρώσων χάκερς, σε μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις στην ιστορία του διαδικτύου.

Ο ειδικός ασφαλείας, Alex Holden, ανέφερε στο Reuters ότι υπάρχει ένας Ρώσος χάκερ με το όνομα «The Collector», ο οποίος αναφέρει σε διάφορα forums ότι έχει μαζέψει προσωπικά στοιχεία, τα οποία ετοιμάζεται να πουλήσει για 50 ρούβλια το καθένα (δηλαδή 0,67 ευρώ).
Η εταιρεία ασφαλείας του Holden, που ονομάζεται Hold, κατάφερε να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, αφού τον έπεισαν ότι θα γράψουν για εκείνον μερικά θετικά σχόλια σε γνωστά forum για χάκερς.
Αυτό που φοβούνται είναι ότι αυτά τα δεδομένα μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω παραβιάσεις. Για παράδειγμα, αν ένας υπάλληλος που εργάζεται σε μία μεγάλη εταιρεία ή τράπεζα, χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό για το μέηλ του και τους υπόλοιπους λογαριασμούς που έχει, οι χάκερς μπορεί να έχουν πρόσβαση σε ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες.
Καλό θα ήταν λοιπόν, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του μέηλ σας και να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε όλους σας τους λογαριασμούς.
Δείτε ακόμα

Δείτε ακόμα

Check Also

«Κλείδωσε» και ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα ο νέος κατώτατος μισθός! Όσα αποκάλυψε ο Χατζηδάκης

«Θα είναι μια σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό» προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *