Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Ο Στουρνάρας ζητάει να κοπούν οι συντάξεις!

Ο Στουρνάρας ζητάει να κοπούν οι συντάξεις!

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας απατώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των συντάξεων και κατά της αύξησης των εισφορών ενώ πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει πότε θα αρθούν τα capital controls και ζήτησε να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση «γιατί τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί διεθνώς είναι πολλά…»

Για το ασφαλιστικό σημείωσε: «η αύξηση εισφοράς στο Aσφαλιστικό είναι χειρότερη από τη μείωση της δαπάνης γιατί όλες οι μελέτες διεθνώς δείχνουν ότι οι πολλαπλασιαστές λειτουργούν με μεγαλύτερες αποδόσεις όταν μειώνεται η δαπάνης και όχι όταν αυτό προκύπτει από αύξηση φόρων και εισφορών».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πληρώνει τις μεγαλύτερες σε ποσοστό δαπάνες σε συντάξεις από όλες τις χώρες του ΟΑΣΑ. Πρέπει να κοιτάξουμε και να βάλουμε σε αυτές τις δαπάνες προτεραιότητες για τα ποσά της πρώτης και δεύτερης σύνταξης, των επικουρικών και των εφάπαξ. Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενιών.

Η μεγάλη δαπάνη συντάξεων έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή δυνατότητα για παροχές των νεώτερων ηλικιών, για τον άνεργο και την επιμόρφωσή τους, την στήριξή τους. Κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπολογίσουμε τα μέτρα που χάνονται για τις νεότερες γενιές. Θα πρέπει να υπολογίσουμε να υπάρχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας…»

Capital controls

Όταν ρωτήθηκε πότε θα αρθούν τα capital controls ο κ. Στουρνάρας είπε: «Δεν ξέρω πότε θα φύγουν τα capital controls και αυτό έχει να κάνει με τον ρυθμούς της επιστροφή καταθέσεων και των αγορών».

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευλογιά των πιθήκων: Πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα – Τι είπε η Ματίνα Παγώνη

Αυξάνονται διεθνώς τόσο τα επιβεβαιωμένα όσο και τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ή πιο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *