Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ο Σόιμπλε… έβαλε στο μάτι και την Πορτογαλία

Ο Σόιμπλε… έβαλε στο μάτι και την Πορτογαλία

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλώντας την πιεστικά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τα δημοσιονομικά της και να συνεχίσει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Η Πορτογαλία θα έκανε καλά να μην συνεχίσει να αναστατώνει τις αγορές, αφήνοντας να υποτεθεί ότι θα κάνει βήματα πίσω στον δρόμο που είχε πάρει», είπε ο Σόιμπλε πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την Πορτογαλία», συνέχισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε πως μαζί με τους εταίρους του θα «ενθαρρύνει σθεναρά» τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών «να συνεχίσει τον δρόμο που είχε πάρει, που είχε μεγάλες επιτυχίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Η Πορτογαλία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα εάν απαιτείται ώστε να τηρήσει τις διατάξεις του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης», τόνισε.

Το σχέδιο προϋπολογισμού της Πορτογαλίας για το 2016 αναμενόταν σήμερα να συζητηθεί στο Συμβούλιο μετά την έγκρισή του — που όμως συνοδεύθηκε από επιφυλάξεις — από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σήμερα τα κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας, όπως και αυτά της Ελλάδας, δέχονταν πιέσεις (στο 4% έφθασε το επιτόκιο των πορτογαλικών, στο 11% των ελληνικών) καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλείς τοποθετήσεις εν μέσω της πτώσης των δεικτών των χρηματιστηρίων.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *