Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Προκαλεί η Βουλή: Μόνο οι συντάξεις των βουλευτών δεν θα περικοπούν!

Προκαλεί η Βουλή: Μόνο οι συντάξεις των βουλευτών δεν θα περικοπούν!

Την πρόθεσή του να μην διατηρήσει ανέγγιχτες τις βουλευτικές και άλλες συντάξεις (τοπικών και αιρετών γενικότερα αρχόντων) κατά την επικείμενη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος. Επίσης, θα διατηρηθεί και το καθεστώς της είσπραξης των πολλαπλών συντάξεων σε πρώην βουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, επανέλαβε ότι θα μπει πλαφόν στο ποσό της καταβολής των συντάξεων που δεν θα ξεπερνά τα 3.088 ευρώ (από τα 3.600 ευρώ που είναι σήμερα), ανεξάρτητα από το αριθμό των συντάξεων που θα λαμβάνει.

Είχε προηγηθεί η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος εξήγησε ότι για συμβολικούς λόγους και προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει ότι πρώτα τα δικά της μέλη μετέχουν στις νέες επώδυνες θυσίες που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό οφείλει να καταργήσει τις διπλές και τριπλές συντάξεις των πρώην βουλευτών και τοπικών αρχόντων.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει το ύψος των χορηγούμενων συντάξεων, αλλά σημείωσε πως θα βάλει πλαφόν προκειμένου η καταβολή να γίνει δικαιότερη. Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι το ανώτατο ποσό που θα καταβάλλεται για μια σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 2.304 ευρώ , ενώ επανέλαβε πως ο αριθμός των ασφαλισμένων που λαμβάνει πάνω από 2.000 ευρώ αντιστοιχεί στο 0,8% του συνόλου των συνταξιούχων.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Δημητρη Κρεμαστινού, ο οποίος παίρνοντας το λόγο, είπε ότι οι βουλευτές έχουν καταβάλει εισφορές γι’αυτές τις συντάξεις! Επειδή, προφανώς, όταν οι βουλευτές ψηφίσουν περικοπές στις συντάξεις των άλλων, δεν ξέρουν ότι και οι απλοί πολίτες έχουν πληρώσει εισφορές για τη σύνταξη που τούς πετσοκόβουν! Μάλιστα, ο κ. Κρεμαστινός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή πρώην βουλευτής χειρουργείται και δεν έχει να πληρώσει τα νοσήλεια»!!!

Ζήτησε, επίσης, να αποφευχθούν οι λαϊκισμοί με την παρακάτω φράση:

«Ζητάτε να περικοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταβάλει εισφορές», είπε ο κ. Κρεμαστινός για να προσθέσει «Με πήρε ο πρόεδρος της Ενωσης πρώην Βουλευτών ο κ. Πυλαρινός και μου είπε ότι πρώην υπουργός που δεν έχει να πληρώσει τα έξοδα χειρουργείου ζήτησε από την ένωση οικονομική βοήθεια. Η ενωση πρώην βουλευτών δεν έχει χρήματα και το θέμα θα απασχολήσει την Διάσκεψη των Προέδρων».

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *