Αρχική / Uncategorized / Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Ολάντ

Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Ολάντ

Γνωστοποιήθηκε η σύνθεση της νέας γαλλικής κυβέρνησης υπό τον Μανουέλ Βαλ, η οποία διαθέτει μεγαλύτερη και διευρυμένη εκλογική βάση.

Συγκεκριμένα, το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 18 υπουργεία, έναντι των 15 της προηγούμενης και 20 υφυπουργεία, έναντι των 16.

Μεγάλο ενδιαφέρον προξένησαν η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό, η είσοδος στην κυβέρνηση τριών οικολόγων και ιδιαίτερα της Εμανουέλ Κος, επικεφαλής του κινήματος Ευρώπη – Οικολογία – Πράσινοι (Europe-écologie les Verts), αλλά και η αποχώρηση της υπουργού Πολιτισμού Φλερ Πελερέν.

Ταυτόχρονα, ο Φρανσουά Ολάντ διατήρησε ανέπαφο τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα των υπουργών του, μαζί με τους οποίους έχει διαμορφώσει τις κεντρικές πολιτικές του: στις θέσεις τους παρέμειναν ο Εμανουέλ Μακρόν (Οικονομίας), ο Μισέλ Σαπέν (Οικονομικών), η Μαρισόλ Τουρέν (Υγείας), ο Μπερνάρ Καζνέβ (Εσωτερικών) και ο Ζαν-Ιβ Λε Μπριάν (Άμυνας).

Το άνοιγμα στην εκλογική βάση επιβεβαιώνεται και από την υπουργοποίηση του επικεφαλής του κόμματος των «Ριζοσπαστών της Αριστεράς» Ζαν-Μισέλ Μπελέ, στο υπουργείο Χωροταξίας και Τοπικών Κοινοτήτων.

Με το άνοιγμα στη βάση και τη διατήρηση του σκληρού πυρήνα, φαίνεται πως ο Φρανσουά Ολάντ ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αγορά Κρεάτων Σουβατζόγλου από το 1978 στο Γαλάτσ

«Θες να φτιάξεις το τέλειο γεύμα χωρίς να βγεις από το σπίτι; Κάλεσέ μας και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *