Αρχική / Uncategorized / Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Ολάντ

Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Ολάντ

Γνωστοποιήθηκε η σύνθεση της νέας γαλλικής κυβέρνησης υπό τον Μανουέλ Βαλ, η οποία διαθέτει μεγαλύτερη και διευρυμένη εκλογική βάση.

Συγκεκριμένα, το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 18 υπουργεία, έναντι των 15 της προηγούμενης και 20 υφυπουργεία, έναντι των 16.

Μεγάλο ενδιαφέρον προξένησαν η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό, η είσοδος στην κυβέρνηση τριών οικολόγων και ιδιαίτερα της Εμανουέλ Κος, επικεφαλής του κινήματος Ευρώπη – Οικολογία – Πράσινοι (Europe-écologie les Verts), αλλά και η αποχώρηση της υπουργού Πολιτισμού Φλερ Πελερέν.

Ταυτόχρονα, ο Φρανσουά Ολάντ διατήρησε ανέπαφο τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα των υπουργών του, μαζί με τους οποίους έχει διαμορφώσει τις κεντρικές πολιτικές του: στις θέσεις τους παρέμειναν ο Εμανουέλ Μακρόν (Οικονομίας), ο Μισέλ Σαπέν (Οικονομικών), η Μαρισόλ Τουρέν (Υγείας), ο Μπερνάρ Καζνέβ (Εσωτερικών) και ο Ζαν-Ιβ Λε Μπριάν (Άμυνας).

Το άνοιγμα στην εκλογική βάση επιβεβαιώνεται και από την υπουργοποίηση του επικεφαλής του κόμματος των «Ριζοσπαστών της Αριστεράς» Ζαν-Μισέλ Μπελέ, στο υπουργείο Χωροταξίας και Τοπικών Κοινοτήτων.

Με το άνοιγμα στη βάση και τη διατήρηση του σκληρού πυρήνα, φαίνεται πως ο Φρανσουά Ολάντ ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Δείτε ακόμα

Check Also

Μάρθα Καραγιάννη: Η κατάσταση της υγείας της μετά το χειρουργείο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Μάρθα Καραγιάννη, η οποία υπεβλήθη χθες σε επέμβαση για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *