Αρχική / Uncategorized / Στις ΗΠΑ με υποτροφία δύο μαθητές από τα Τρίκαλα

Στις ΗΠΑ με υποτροφία δύο μαθητές από τα Τρίκαλα

Ο Αλέξανδρος Λυμπίκης από το 4ο Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και η Ελευθερία Σίμου από το 5ο Λύκειο Τρικάλων θα μεταβούν το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, καθώς επιλέχθηκαν από τους 90 Τρικαλινούς/ές μαθητές/τριες που υπέβαλλαν αίτηση και έλαβαν υποτροφία για δύο προγράμματα: Το Ben Franklin και το EducationUSA Academy.

Μάλιστα, η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Rebecca Fong, συνάντησε τους δύο μαθητές και τις οικογένειές τους, στο δημαρχείο Τρικκαίων. Παρόντος του δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, συζητήθηκαν ποικίλα θέματα και η κ. Fong συνεχάρη τους δύο μαθητές. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία των συνεχών θετικών μηνυμάτων που εκπέμπουν οι Τρικαλινοί μαθητές, σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αλ. Λυμπίκης θα μεταβεί στο Wake Forest University, στη Βόρεια Καρολίνα, για τέσσερις εβδομάδες, με το πρόγραμμα Ben Franklin, και θα συναντήσει μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Η Ελ. Σίμου θα μετάσχει στο πρόγραμμα EducationUSA Academy, σε άλλο πανεπιστήμιο, επίσης για τέσσερις εβδομάδες, για εκπαιδευτικά προπαρασκευαστικά μαθήματα.

 

Οι μαθητές που επελέγησαν για τις υποτροφίες έστειλαν τα βιογραφικά τους μαζί με άλλους 90 μαθητές από τα Τρίκαλα. Ακολούθησε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στον μορφωτικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ, όπου η αξιολόγηση αφορούσε την προσωπικότητα των μαθητών.

 

Δείτε ακόμα

Check Also

Αγορά Κρεάτων Σουβατζόγλου από το 1978 στο Γαλάτσ

«Θες να φτιάξεις το τέλειο γεύμα χωρίς να βγεις από το σπίτι; Κάλεσέ μας και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *