Αρχική / Uncategorized / Σόιμπλε: Εχουμε δείξει εξαιρετική αλληλεγγύη στην Ελλάδα -Αλλες χώρες της Ε.Ε. όχι

Σόιμπλε: Εχουμε δείξει εξαιρετική αλληλεγγύη στην Ελλάδα -Αλλες χώρες της Ε.Ε. όχι

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε για μια ευρωπαϊκή λύση στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, εν μέσω νέων επικρίσεων που διατυπώνονται στο εσωτερικό για τις ανεπιτυχείς προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα προκειμένου να μοιραστεί το βάρος του προβλήματος σε όλη την περιοχή.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλούσε για την “εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση” που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπου έχει δημιουργηθεί συμφόρηση από εγκλωβισμένους μετανάστες, η οποία προστίθεται στα προβλήματα της χώρας καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί μια επισφαλή οικονομική κατάσταση.

Σε μια έμμεση αναφορά στη διαίρεση που επικρατεί μεταξύ πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Σόιμπλε δήλωσε στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαγκάη πως δεν έχει επιδειχθεί “εξαιρετική” αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από τη Γερμανία.

Η Αυστρία, τελευταίος σταθμός στον δρόμο προς τη Γερμανία για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, επέβαλε πρόσφατα περιορισμούς στα σύνορά της, προκαλώντας ένα αποτέλεσμα ντόμινο με τον περιορισμό της ροής των ανθρώπων με αποτέλεσμα εκατοντάδες από αυτούς να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Με τη σκέψη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο Σόιμπλε είπε: “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μαχόμαστε μαζί με άλλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευθύνουμε αυτή την ευρωπαϊκή αποστολή”.

Πίσω στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει εθνικά μέτρα, όπως η επιβολή ενός ορίου στον αριθμό των μεταναστών που θα επιτρέπεται να περάσουν στη Γερμανία, αν δεν είναι εφικτή μια ευρωπαϊκή λύση.

“Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες χώρες να λύσουν τα προβλήματά μας”, είπε ο Ζεεχόφερ που ηγείται της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.

“Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι έχουν αναλάβει δράση. Μόνο εδώ όλα είναι αλλιώς”, είπε.

Πηγή: Σόιμπλε: Εχουμε δείξει εξαιρετική αλληλεγγύη στην Ελλάδα -Αλλες χώρες της Ε.Ε. όχι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/253466/soimple-ehoyme-deixei-exairetiki-allileggyi-stin-ellada-alles-hores-tis-ee-ohi#ixzz41Zn40ZpB

Δείτε ακόμα

Check Also

Είμαι μια γάτα Αγκύρας…

Από τους «πραγματικούς» δημοσιογράφους της παλιάς γενιάς και δάσκαλος της δημοσιογραφίας με χιλιάδες χιλιόμετρα που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *