Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση φέρνει το ΔΝΤ : «Ή θα συμφωνήσουμε ή τελειώσαμε»

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση φέρνει το ΔΝΤ : «Ή θα συμφωνήσουμε ή τελειώσαμε»

Την «απόβαση» με πολυμελές κλιμάκιο στην Αθήνα ετοιμάζει το ΔΝΤ, με συγκεκριμένη στόχευση και… «απειλητικές διαθέσεις.

Η «απόβαση» είναι προγραμματισμένη για τις 18 Ιανουαρίου, όταν θα καταφθάσει στην Αθήνα 11μελης επιτροπή, με εντολή Λαγκάρντ και υπό την ηγεσία της Ντέλιας Βελκουλέσκου.

Όσοι θα μετάσχουν σε αυτήν δεν έρχονται με τις καλύτερες προθέσεις αλλά είναι έτοιμοι για μετωπική σύγκρουση με την Αθήνα, καθώς δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τις αλλαγές που προωθούνται για το ασφαλιστικό. Μάλιστα, θέλουν βαθύτερο μαχαίρι στις συντάξεις, ακόμα και στην κατώτατη σύνταξη!

Το κυριότερο ίσως είναι ότι κομίζουν συγκεκριμένο τελεσίγραφο στην Αθήνα, με το οποίο διαμηνύουν: «Αυτό είναι το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ή κάνετε αυτά που ζητάμε η τελειώσαμε και αφήνουμε το πρόγραμμα να εκπνεύσει τον Μάρτιο».

Ωστόσο, στο ΔΝΤ γνωρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι πιέζουν για την συμμετοχή του ταμείου στο πρόγραμμα και ότιμόνο με ΕΕ και ΔΝΤ μαζί μπορεί να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και άρα η ελάφρυνση του χρέους, που είναι κατά το Ταμείο ένας από τους όρους για να καταστεί αυτό βιώσιμο.

Σύμφωνα πάντως με πηγές που έχουν άμεση γνώση για τις σχέσεις Ελλάδας και ΔΝΤ, το κλίμα για τη χώρα μας είναι αρνητικό στην έδρα του Ταμείου μετά και τις «αντί- ΔΝΤ» τοποθετήσεις Ελλήνων αξιωματούχων.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΔΝΤ θεωρούν ότι το ορόσημο του Ιανουαρίου για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενδεχομένως να χαθεί.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *