Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Την Παρασκευή στις 12:00 το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Την Παρασκευή στις 12:00 το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Την Παρασκευή στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση θέλει να διαμορφωθεί μία κοινή θέση για το προσφυγικό, ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Μάλιστα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι μπορεί να υπάρξει και ένα σχέδιο το οποίο και θα συνυπογράψουν.
Νωρίτερα (πριν την Παρασκευή) ο κ. Τσίπρας θα έχει επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο για να ζητήσει σύγκληση της σύσκεψης, ενώ θα συνομιλήσει τηλεφωνικά και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Ν. Μιχαλολιάκου.

ΝΔ: Το βέτο θα είναι παραδοχή αποτυχίας
Και από το γαλάζιο στρατόπεδο «βλέπουν» τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να «κλειδώνει» για την Παρασκευή, ενώ παράλληλα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση πως φέρνει το θέμα στο παρά πέντε, αφού τη Δευτέρα είναι η Σύνοδος Κορυφής.
Από τη ΝΔ αναφορικά με την πιθανότητα να ασκήσει βέτο ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να κατανεμηθούν και σε άλλες χώρες τις ΕΕ οι πρόσφυγες, αναφέρουν πως μία τέτοια κίνηση θα ήταν παραδοχή αποτυχίας από την κυβέρνηση. Μάλιστα διαψεύδουν φήμες που θέλουν τον κ.Μητσοτάκη να προσφέρει στήριξη για το βέτο.
Γαλάζια στελέχη αναφέρουν πως αν ο πρωθυπουργός φτάσει στην έσχατη λύση να ασκήσει βέτο, τότε αυτό θα σημαίνει πως δεν κατάφερε να πείσει με τα επιχειρήματά του. Από την άλλη όμως αναφέρουν πως αν η Ελλάδα -εξαιτίας των λάθων χειρισμών της κυβέρνησης- φτάσει σε τόσο οριακό σημεία η ΝΔ θα δώσει στήριξη.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *