Αρχική / Uncategorized / Το μήνυμα των Αμερικανών σε Τσακαλώτο και Τσίπρα

Το μήνυμα των Αμερικανών σε Τσακαλώτο και Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ενώ σημείωσε πως το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου, ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ έθεσε ξανά το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, πάγια θέση των ΗΠΑ. Παράλληλα όμως τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να παραμείνει στο σκηνικό, καθώς όπως ανέφερε στον κ. Τσακαλώτο «παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ:

O υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου επαίνεσε τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

Ο κ. Λιου πρόσθεσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Δείτε ακόμα

Check Also

Μάρθα Καραγιάννη: Η κατάσταση της υγείας της μετά το χειρουργείο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Μάρθα Καραγιάννη, η οποία υπεβλήθη χθες σε επέμβαση για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *