Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Το σχέδιο καλά κρατεί. Bloomberg: Θέμα χρόνου και πάλι η απειλή του Grexit!

Το σχέδιο καλά κρατεί. Bloomberg: Θέμα χρόνου και πάλι η απειλή του Grexit!

Επιστροφή του φόβου για Grexit προβλέπουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εάν η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος παραταθεί μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που επικαλείται το Bloomberg, οι οποίοι παρατηρούν αργή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-θεσμών.

Μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει συμφωνία σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και το δημοσιονομικό κενό. Ωστόσο, και άλλα θέματα παραμένουν ανοικτά, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το προτεινόμενο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, όπως αναφέρουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, δεδομένου πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, το Bloomberg κάνει αναφορά και στις διαρροές του Wikileaks και στις διαφοροποιήσεις ΔΝΤ και Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με τις περικοπές αλλά και την περίπτωση του Ιουλίου, όταν και η Αθήνα θα έρθει αντιμέτωπη με έξοδο από το ευρώ.

«Οι πιθανότητες που δίνω σε μια ακόμη ελληνική κρίση αυτό το καλοκαίρι είναι σχετικά υψηλές», τόνισε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος στην ING Diba AG, στη Φρανκφούρτη.

«Δεδομένου τoυ εξαιρετικά αργού ρυθμού της εφαρμογής [των μεταρρυθμίσεων], της αξιολόγησης, της απώλειας δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της ακόμη περιορισμένης διάθεσης για ελάφρυνση χρέους, η επόμενη κρίση ήδη ετοιμάζεται. Είναι μόνο ζήτημα χρόνου να συμβεί», προσθέτει.MybmF9

Δείτε ακόμα

Check Also

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οι αλλαγές και το πρόγραμμα

Η στιγμή που περιμένουν χιλιάδες μαθητές και γονείς έφτασε καθώς μπαίνουμε στην εβδομάδα της έναρξης …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *