Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Τσίπρας: Να καταθέσει πρόταση ο Μητσοτάκης για το ασφαλιστικό – Θα κουραστούν να περιμένουν στην αντιπολίτευση

Τσίπρας: Να καταθέσει πρόταση ο Μητσοτάκης για το ασφαλιστικό – Θα κουραστούν να περιμένουν στην αντιπολίτευση

Με δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση αλλά και στους δανειστές που επανέρχονται με νέα αιτήματα για μέτρα λιτότητας, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει, με τους συμμάχους του ευρωπαϊκού νότου.
Έριξε σφοδρά πυρά σε όσους μηχανεύονται την πτώση της κυβέρνησης και κήρυξε τον πόλεμο στον κ. Μητσοτάκη «για τις πράξεις του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τις ιδέες του, όχι για την οικογένειά του».

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Θα κουραστούν πολύ να περιμένουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Θα είμαστε κυβέρνηση και αυτή και την επόμενη τετραετία.

Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Τάε Κβο Ντο για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης, έβαλε εκ νέου στο στόχαστρο τους «ολιγάρχες» και το «μιντιακό κατεστημένο» ενώ εξαπέλυσε βολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να πάρει ξεκάθαρη θέση και να καταθέσει την αντιπρότασή του για το ασφαλιστικό και τους αγρότες.

«Κυριε Μητσοτάκη δεν γίνετε να είστε και με τις κινητοποιήσεις και με το ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη ΝΔ να πάρουν καθαρή θέση για το ασφαλιστικό και «ποια είναι η πρότασή τους για τους αγρότες που αυτοί φτωχοποίησαν».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στα μπλοκάκια, «για να μην υπάρξουν υπερβολικές και δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες». «Όχι όμως για τους μεγάλους δικηγορικούς ομίλους, τα διαγνωστικά κέντρα και όσους έχουν μεγάλα εισοδήματα» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας σαφή διαχωρισμό από τα χαμηλά εισοδήματα των νέων επιστημόνων. Απευθυνόμενος στους αγρότες είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να επιλύσει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τα δημοσιεύματα, καθώς -όπως είπε- το φορολογικό δεν έχει πει ακόμα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης,

Ωστόσο για το συνταξιοδοτικό έθεσε το δίλημα: «Είτε μεταρρύθμιση του συστήματος είτε κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος» και αποποιήθηκε των ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση στις συντάξεις και τα ταμεία.

«Μας κατηγόρησαν ότι κακώς κάναμε το δημοψήφισμα. Ξεχνάνε τι περιείχε το δραματικό τελεσίγραφο; Ξεχνάνε κάποιοι από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και από τους αγροτοσυνδικαλιστές, τότε κάνανε την καμπάνια για το «ναι» και τώρα είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση» τόνισε. Αναφερόμενος στο δραματικό παρασκηνιο της διαπραγμάτευσης του Ιουλίου συμπλήρωσε:

Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο: εξαναγκασμός είτε σε άμεση παραίτηση είτε σε συνθηκολόγηση που θα οδηγούσε σε σκληρότερα μέτρα και αυτό ακριβώς το σχέδιο αποφύγαμε με το δημοψήφισμα.

Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, εξαπολύοντας επίθεση σε όσους λένε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο από όλα. Δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύεσεις. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις «11 διαδοχικές περικοπές στις συντάξεις, την κατάργηση των δώρων χριστουγέννων και Πάσχα, το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό των μικροοφειλετών όταν οι μεγαλοοφειλέτες κυκλοφορούσαν στο Κολωνάκι ελεύθερο»ι. «Αφού φεσώσανε τα ασφαλιστικά ταμεία μας ζητάνε τα ρέστα» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας χρέωσε θράσος στη ΝΔ που μιλά για οικογενειοκρατία και διερωτήθηκε:

Πιστεύει κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία του νεοφιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη θα έδινε μάχη για την προστασία των κόκκινων δανείων, για τον ΑΔΜΗΕ, τον περιορισμό των αποκρατικοποιήσεων όπως καταφέραμε εμείς; Δεν θα δίνανε αυτές τις μάχες γιατί δεν τις πιστεύυν ακρώς αυτά που πιστέυουν οι δανειστές και το ΔΝΤ.

«Ξεπληρώνουν τα γνωστά γραμμάτια…» υποστήριξε για τη την αντιπολίτευση, με αιχμή την στάση των κομμάτων στη διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *