Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Τσακαλώτος: “Ανακούφιση το ότι τέθηκε το χρέος στο τραπέζι”

Τσακαλώτος: “Ανακούφιση το ότι τέθηκε το χρέος στο τραπέζι”

«Ήταν μια εξαιρετική συνέλευση της ευρωομάδας και θα πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Ντάισελμπλουμ. Συμμετείχε ως ισότιμος εταίρος.

Είχαμε συμφωνία για τα δημοσιονομικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση. Μόλις κλείσει θα έχουμε και την πρώτη εκταμίευση χρημάτων από τον ESM», τόνισε, ο Ε. Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Συζητήθηκε ο μηχανισμός που έρχεται να καλύψει τις διαφορές που έχουν να κάνουν με το δημοσιονομικό πλεόνασμα, έγιναν βελτιώσεις στην ελληνική πρόταση για να υποβάλλουμε τις τελικές μας θέσεις και να κλείσουμε τα τεχνικά ζητήματα τις επόμενες εβδομάδες. Βάση για οποιαδήποτε συζήτηση είναι η πρόταση μας για να φτάσουμε στην τελική λύση», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, ενώ για το θέμα του χρέους τόνισε πως «έγινε η πρώτη συζήτηση επί του χρέους, συζητήθηκαν τα περισσότερα ζητήματα και είχαμε ξεκάθαρη αίσθηση ότι οι άνθρωποι θέλουν να επιλύσουν το θέμα και το χρέος να είναι μέρος της λύσης σε τρία στάδια.Πρέπει να θεσμοθετήσουμε τα επιπλέον προληπτικά μέτρα για να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μέχρι τις 24 Μαίου, με το ζήτημα του χρέους μέσα στην ευρύτερη εικόνα».

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *