Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Υποβαθμιση-σοκ! «Ξήλωσαν» τον Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Υποβαθμιση-σοκ! «Ξήλωσαν» τον Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σε μια αιφνίδια μετακίνηση που προκαλεί πραγματικά πολλά ερωτήματα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΚΑΙ, προχώρησε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, μετακινώντας τον Μανώλη Σφακιανάκη από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία πραγματικά ανέδειξε και έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό, με τεράστιες επιτυχίες, σε υποδεέστερη θέση.

Ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης δεν είναι πλέον ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο άνθρωπος που έχτισε από το μηδέν, από το 1995 έως και σήμερα την υπηρεσία με τις πολυάριθμες επιτυχίες και τις δεκάδες περιπτώσεις διάσωσης ανθρώπινων ζωών, μετατίθεται σε μία δευτερεύουσα ανενεργή υπηρεσία, Διοικητικής Υποστήριξης, μετά τις τελευταίες κρίσεις. Διατήρησε τον βαθμό του υποστρατήγου αλλά η μετάθεσή του στην εν λόγω υπηρεσία – η οποία διατάχθηκε με επείγον σήμα του Δ/ντη της ΕΛΑΣ κ. Τσουβάλα – θεωρείται σαφής υποβάθμιση και προφανώς θέτει ζήτημα μελλοντικής αποστρατίας του.

Η απομάκρυνση του κυρίου Σφακιανάκη θεωρείται απροσδόκητη ενώ πηγές της ΕΛΑΣ σχολιάζουν ότι ενδεχομένως οφείλεται στο μένος υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Αστυνομίας στο πρόσωπό του, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι η παρουσία Σφακιανάκη επηρεάζει δυσμενώς τη δική τους πορεία και ανέλιξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο υποστράτηγος Σφακιανάκης δεν αποδέχεται την μετακίνηση και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Δείτε ακόμα

Check Also

Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου – Δείτε ποιους αφορά

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προβλέπει τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *