Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Φρένο στα άτοκα δάνεια βουλευτών – Στη δαγκάνα της Εφορίας οι κακοπληρωτές

Φρένο στα άτοκα δάνεια βουλευτών – Στη δαγκάνα της Εφορίας οι κακοπληρωτές

Φρένο στα ανεξέλεγκτα δάνεια των βουλευτών και των ευρωβουλευτών επιχειρεί να βάλει η Βουλή, με την τροποποίηση της σχετικής διάταξης του Κανονισμού για τη σύσταση «Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, Ευρωβουλευτών».

Με απόφαση του Νίκου Βούτση μπαίνει πλέον όριο στο ποσό που ο εκάστοτε βουλευτής μπορεί να λάβει ως άτοκο δάνειο. Πιο συγκεκριμένα για τους νυν βουλευτές το «ταβάνι» καθορίζεται στα 15.000 ευρώ, ενώ για τους πρώην στα 7.500 ευρώ.

Με τη νέα διάταξη η Βουλή θα μπορεί επίσης μέσω των ΔΟΥ να παίρνει πίσω τα «χρωστούμενα», απ’ τους «μπαταχτσήδες» πρώην κυρίως βουλευτές. Αφενός μεν διότι άλλαξε το καθεστώς από «βοήθημα» σε δάνειο, αφετέρου δε διότι εάν κάποιος δεν πληρώσει 3 δόσεις, τότε η Βουλή θα προχωρά σε καταλογισμό και η εφορία θα αναλαμβάνει το έργο να επιστρέψει τα χρήματα στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 70 περίπου πρώην βουλευτές οφείλουν συνολικά το ποσό των 700.000 ευρώ, οι οποίοι θα μπορούν εφεξής να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα ποσά σε 48 δόσεις. Ήδη, άλλωστε, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει στείλει σχετική επιστολή, ώστε να αποπληρώσουν έστω και με δόσεις όσα χρωστούν.

Μέχρι στιγμής σχεδόν οι μισοί εκ των 70 έχουν συνετιστεί και ευαισθητοποιηθεί, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως όσοι έστειλαν απαντητική επιστολή δικαιολογήθηκαν με επιχειρήματα, όπως το γεγονός ότι ήταν άνεργοι ή ότι δεν είχαν ρευστότητα.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *