Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Χάος στον Πειραιά: Πρόσφυγας σήκωσε στον αέρα βρέφος για να διαμαρτυρηθεί

Χάος στον Πειραιά: Πρόσφυγας σήκωσε στον αέρα βρέφος για να διαμαρτυρηθεί

Έκρυθμη μοιάζει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά. Εικόνες σοκ το μεσημέρι με άνδρα να κραδαίνει ψηλά ένα μωρό διαμαρτυρόμενος για τα κλειστά σύνορα (vids)

Παραμένουν στον Πειραιά πρόσφυγες και μετανάστες παρά τις συστάσεις των αρχών, αλλά και τα λεωφορεία που καθημερινά προσεγγίζουν το λιμάνι προκειμένου να τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Mετανάστες και πρόσφυγες, μόλις ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων, βγήκαν στο λιμάνι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία.

Kάποια στιγμή επιχειρήθηκε η σύλληψη ενός ατόμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με μετανάστες και πρόσφυγες. Ένας άλλος άνδρας πλησίασε τους λιμενικούς κρατώντας στην αγκαλιά του ένα μωρό, το οποίο και σήκωσε ψηλά, κάνοντας κίνηση να το πετάξει, όταν άλλος άνδρας του Λιμενικού επιχείρησε να τον αποκρούσει. Ακολούθησε πανικός καθώς, κανείς δεν γνώριζε τις προθέσεις του και αν προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια από την αγανάκτησή του ή προκειμένου να μην χτυπήσει το μωρό.

AdTech Ad

Oι πρόσφυγες και οι μετανάστες φαίνονται έντονα ενοχλημένοι και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα. «Είμαστε και εμείς άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα» τόνιζαν οι περισσότεροι, υποστηρίζοντας ότι σε πολλά κέντρα φιλοξενίας οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Το άτυχο μωρό, φάνηκε ευτυχώς να βρίσκει τη θαλπωρή στην αγκαλιά μιας γυναίκας που πιθανολογείται πως είναι η μητέρα του.

Αιτία της έντασης ήταν η ενημέρωση που είχαν από τον ΓΓ μεταναστευτικής πολιτικής, Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος τους είπε ότι μέχρι το πρωί της Πέμπτης θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει από τον Πειραιά και να πάνε σε καταυλισμούς.

Τα πνεύματα αυτή τη στιγμή έχουν ηρεμήσει, ωστόσο η διαμαρτυρία στην αποβάθρα Ε3. συνεχίζεται.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *