Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Κουτσούμπας: Κύριοι της κυβέρνησης, εσείς ζείτε με 450 ευρώ; – (βίντεο)

Κουτσούμπας: Κύριοι της κυβέρνησης, εσείς ζείτε με 450 ευρώ; – (βίντεο)

«Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι ένας: Να κερδίσει χρόνο, να καλλιεργήσει τη ψευδαίσθηση ότι μπορεί δήθεν το σχέδιό της να βελτιωθεί, να στήσει έναν ακόμα ψεύτικο καυγά εντυπώσεων με τα κόμματα που μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις, πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα όπως ζητούν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, στα μπλόκα» τόνισε και συνέχισε:

«Η κοινωνική ασφάλιση είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις. Αυτές οι κατακτήσεις δεν χαρίστηκαν, επιτεύχθηκαν μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες των εργαζομένων. Ποιοι ήταν αυτοί που από την πρώτη στιγμή χαιρέτησαν, υποστήριξαν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό; Ήταν ο ΣΕΒ, οι οργανώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, οι εταίροι σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η κυβέρνηση αυτή ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ποιος άλλος θα μπορούσε να προτείνει τέτοια βάρβαρα μέτρα και μάλιστα να τα παρουσιάζει ως φιλολαϊκά; Οι σεσημασμένοι του μνημονίου, όπως τους λέτε, ή κάποιοι άλλοι, εσείς, που ήρθατε με τον μανδύα του αριστερού και του προοδευτικού; Ποιος θα μπορούσε να παίξει καλύτερα το παιχνίδι της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού;

Έχετε ανάγκη από ένα νέο ψεύτικο, κάλπικο δίπολο και αυτό στήνεται με το σχήμα δεξιά – αριστερά, νεοφιλελεύθεροι – λαϊκιστές. Είστε το χρήσιμο πολυεργαλείο του σάπιου συστήματος» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Όλη η προπαγανδιστική φασαρία της κυβέρνησης είναι προκλητική, εξοργιστική. Αναφέρει ψευδώς πως δεν θα υπάρχουν νέες μειώσεις στους νυν συνταξιούχους όταν η ίδια το καλοκαίρι έφερε νέο πλήγμα στις συντάξεις.

Οι συντάξεις μειώνονται μέσω του  νέου υπολογισμού τους. Διαλύετε τις επικουρικές, μειώνετε τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Τσακίζετε τις αναπηρικές συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, αφήνετε στο έλεος της τύχης τους χιλιάδες ανθρώπους που είναι για οποιοδήποτε λόγο ανίκανοι για εργασία».

«Με τις προτάσεις της κυβέρνησης οι νέοι άνθρωποι καταδικάζονται στην ανέχεια, στη ζωή με τα ελάχιστα, με μισθούς των 300-400 ευρώ. Οι σημερινοί νέοι θα έχουν στο μέλλον απλά μία συμβολική σύνταξη που θα αθροίζεται στην εθνική σύνταξη πείνας των 384 ευρώ. Ζείτε κύριοι της κυβέρνησης με 450 ευρώ;» σημείωσε.

Δείτε ακόμα

Check Also

Τουρισμός για όλους: Πάνω από 35.000 αιτήσεις μέσα σε 3 ώρες στο vouchers.gov.gr – Πώς θα κάνετε αίτηση

Σε λειτουργία τέθηκε μέσω του vouchers.gov.gr, το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *