Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / 10 χρόνια φυλακή στο τέρας που βίασε 4χρονη στα Χανιά!

10 χρόνια φυλακή στο τέρας που βίασε 4χρονη στα Χανιά!

Καταδικαστική και μάλιστα ομόφωνα, ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, για τον 69χρονο Χανιώτη που κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος τετράχρονου κοριτσιού σε χωριό του Πλατανιά το 2007. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών στον 69χρονο. Επίσης κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε το αίτημα του κατηγορούμενου για να υπολογιστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο 69χρονος θα οδηγηθεί κατευθείαν στην φυλακή καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου η τυχόν έφεση που θα υποβάλλει δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Πάντως η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς ο Εισαγγελέας ζήτησε απο το Δικαστήριο να σταλεί η συνολική δικογραφία στα Δικαστήρια των Χανίων προκειμένου να εξεταστεί και η καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος της αδελφής του μικρού κοριτσιού, που τότε ήταν μόλις 9 ετών.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ρούλα Παυλαντωνέα, δήλωσε στο Flashnews.gr, πως η οικογένεια των κοριτσιών αισθάνεται, έστω και μετά απο τόσο χρόνια, δικαιωμένη.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Χανίων ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών.
Όμως στην συνέχεια υπέβαλλε έφεση και το Πενταμελές Εφετείο ακύρωσε την πρώτη καταδίκη με την αιτιολογία της αλλαγής της σχετικής δικονομίας και ο κατηγορούμενος αφέθη ελεύθερος.
Επιπλέον οι δικαστές αποφάσισαν πως η δίκη πρέπει να επαναληφθεί εξ αρχής από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνης, το οποίο αποφάσισε την καταδίκη του.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *