Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / 10 χρόνια με αναστολή στην 70χρονη που σκότωσε με μπαλτά τον σύζυγο της επειδή την κακοποιούσε

10 χρόνια με αναστολή στην 70χρονη που σκότωσε με μπαλτά τον σύζυγο της επειδή την κακοποιούσε

Σε κάθειρξη 10 ετών, με την έφεσή να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάσθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μια 70χρονη, κατηγορούμενη για τη δολοφονία του 76χρονου συζύγου της τον Ιούνιο του 2015, σε περιοχή της Σητείας Λασιθίου, χτυπώντας τον με μπαλτά 14 φορές.

Το Δικαστήριο μετέτρεψε το κατηγορητήριο από «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» σε «ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής» και της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όπως επίσης και το γεγονός ότι οδηγήθηκε στην πράξη της από απελπισία λόγω της βάναυσης συμπεριφοράς του συζύγου της.

Το έγκλημα είχε γίνει στο σπίτι του ζευγαριού με τον 76χρονο να φέρεται να έχει επιτεθεί στη γυναίκα του και να τη χτυπά. Η 70χρονη, φοβούμενη για τη ζωή της πήρε μια κατσαρόλα καυτό νερό και το πέταξε στο σύζυγό της. Τότε ο 76χρόνος εξαγριώθηκε ακόμη πιο πολύ και η γυναίκα του, φοβούμενη ακόμη περισσότερο, έπιασε ένα μπαλτά και άρχισε να τον χτυπά και στη συνέχεια πήγε μόνη της και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά την απολογία της, η 70χρονη αναφέρθηκε στη βάναυση συμπεριφορά του συζύγου της, ενώ στο πλευρό της βρίσκονταν και τα τρία της παιδιά της, που υποστήριξαν ότι η μητέρα τους υπέφερε για χρόνια από τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα τους.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *