Αρχική / ---SLIDER / Δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Οι πρώτες εντυπώσεις για την κυβέρνηση και η βαθμολογία των υπουργών

Δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Οι πρώτες εντυπώσεις για την κυβέρνηση και η βαθμολογία των υπουργών

Με περισσότερες από 18 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη έρευνα της Opinion Poll μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Συγκεκριμένα, η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό 41,9% έναντι 23,07% για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 5,37% και ΚΚΕ με 4.46%.Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται με 50.56% πιο ικανός για Πρωθυπουργός έναντι 20.75% του Α. Τσίπρα, με τον “κανένα” να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Η έρευνα καταγράφει και την αποτελεσματικότητα των υπουργών
Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας Ζαχαρίας Ζούπης, τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

– Το 53.27% δηλώνει πιο αισιόδοξο για το μέλλον της χώρας και της Οικονομίας, ενώ πιο απαισιόδοξο δηλώνει το 24.48%.

– Το 55.14% είναι ικανοποιημένοι από την Κυβέρνηση έναντι ενός 41.55% .

– Το 61.5% είναι ικανοποιημένο από την συνολική παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έναντι ενός 34.52%, ενώ ο Πρωθυπουργός εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 61.3%. Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο στις απόψεις για το πρόσωπό του.

– Οι πολίτες ιεραρχούν την πορεία της Οικονομίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την Ανάπτυξη ως τα τρία βασικά θέματα που πρέπει να πιαστεί η Κυβέρνηση με ποσοστά 43.15%, 31.19% και 22.49% αντίστοιχα. Ακολουθούν η κατάσταση στον χώρο της Υγείας, η ασφάλεια των πολιτών / αντιμετώπιση της ανομίας και η μείωση των φόρων με 20.32%, 17.97% και 17.47% αντίστοιχα.– Μεγάλη απήχηση έχουν πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης όπως η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με 74.1%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με 88.49%, οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για την ανακατάληψη των δημοσίων και ιδιωτικών χώρων από το 83.82%. Είναι σημαντικό ότι αυτές για παράδειγμα οι πρωτοβουλίες συναντούν μεγάλη απήχηση και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 48.73%, 75.13% και 70% αντίστοιχα.

– Ταυτόχρονα, το 73.31% θεωρεί ότι φέτος υπήρχε μια μεγαλύτερη ετοιμότητα και καλύτερος συντονισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ το 58.5% κρίνει ότι η άρση των capital controls οφείλεται και στην κατάσταση που υπήρχε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Opinion Poll

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *