Αρχική / ---SLIDER / ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και e-mail για το επίδομα των 800 ευρώ

ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και e-mail για το επίδομα των 800 ευρώ

Η ΑΑΔΕ, ετοιμάζεται να βάλει «φρένο» στις ουρές που σχηματίζονται έξω από τις εφορίες από τους φορολογούμενους που περιμένουν να λάβουν κλειδάριθμο ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο Taxisnet.

Ο Γιώργος Πιτσιλής συζητά με τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ώστε οι νέοι κλειδάριθμοι να αποσταλούν στους φορολογούμενους με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο και μέσω email.Εάν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο, ο κλειδάριθμος θα σπάσει σε δυο τμήματα για λόγους ασφάλειας. Το πρώτο τμήμα θα σταλεί με SMS και το δεύτερο με email.

Επειδή για τη διαδικασία αυτή απαιτείται η ταυτοποίηση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου, ο φορολογούμενος που έχει υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση για κλειδάριθμο, θα κληθεί να δηλώσει επιπλέον τον αριθμό της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του και τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.

Τις τελευταίες ημέρες, στο Taxisnet έχουν υποβληθεί, περίπου 35.000 αιτήσεις για κλειδάριθμο, με τις μισές από αυτές να αφορούν νέους φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν κλειδάριθμο για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση και την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ.

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν κλειδάριθμο στο Taxis δεν μπορούν να εισέλθουν στη πλατφόρμα για να υποβάλλουν αίτηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τα 800 ευρώ, καθώς οι ημερομηνίες τρέχουν.

Για να ξεκλειδώσει η πύλη του Taxisnet, απαιτείται η υποβολή αίτησης για την απόκτηση του απαραίτητου κλειδάριθμου.

Για τη διαδικασία εγγραφής και ενεργοποίησης λογαριασμού στο Taxisnet θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

– Εγγραφή. Στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr), υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Εγγραφή Νέου Χρήστη, έπειτα Αρχική εγγραφή και συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που επιθυμείτε.– Παραλαβή κλειδάριθμου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης λαμβάνεται σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής. Η παραλαβή του κλειδαρίθμου γίνεται στην Εφορία από τον υποψήφιο χρήστη μέχρι τώρα. Με το νέο σύστημα που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ με την αποστολή του κλειδάριθμου μέσω SMS και email οι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν από τις ουρές και την ταλαιπωρία στη Δ.Ο.Υ. τους.

– Ενεργοποίηση του λογαριασμού. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε., υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσετε:

α) username και password που επιλέξατε κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής

β) τον κλειδάριθμο που σας δόθηκε με ακρίβεια , συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες

γ) τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *