Αρχική / ---SLIDER / Aφαίρεσαν λάθος… νεφρό από ασθενή

Aφαίρεσαν λάθος… νεφρό από ασθενή

Υποτίθεται πως ήταν μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, ωστόσο ο ασθενής δεν έδειχνε σημάδια ανάκαμψης. Τότε οι γιατροί άρχισαν να αναρωτιούνται το γιατί.

Ωστόσο, δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να πραγματοποιηθεί μία εξέταση που έδειξε το πρόβλημα. Το υγιές αριστερό νεφρό είχε αφαιρεθεί αντί του δεξιού, το οποίο είχε έναν κακοήθη όγκο.

Το μπέρδεμα συνέβη στην Βιτζεβάνο της Λομβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία, όταν ένας 78χρονος διαγνώστηκε με καρκίνωμα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Όταν πήγε στο τοπικό νοσοκομείο, οι χειρουργοί αφαίρεσαν το αριστερό νεφρό του – το οποίο όπως αποδείχθηκε, είχε μόνο έναν καλοήθη όγκο.

Μετά από αρκετές επισκέψεις προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί η κατάστασή του δεν βελτιωνόταν, οι γιατροί συνειδητοποίησαν το λάθος και αφαίρεσαν εν τέλει το σωστό νεφρό – αυτό με τον καρκίνωμα.

Ο συνταξιούχος θα πρέπει να πηγαίνει τώρα στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα, με κάθε συνεδρία να διαρκεί από 3-4 ώρες.

«Ο συνταξιούχος αυτή την περίοδο αναρρώνει» δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου, στην τοπική εφημερίδα La Provincia Pavese.

Ο εκπ΄ροσωπος της κλινικής όπου αρχικά είχε διαγνωστεί η ασθένεια του 78χρονου, δήλωσε πως στην αναφορά της η κλινική, ανέφερε τον όγκο στο δεξί νεφρό και μια μάζα στον αριστερό, και είχε συστήσει στο προσωπικό του νοσοκομείου να πραγματοποιήσει βιοψία πριν την εγχείρηση.

Το νοσοκομείο έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα και εξέδωσε μια συγνώμη για τον 78χρονο καθώς και τη διαβεβαίωση πως θα καλύψει όλα τα απαραίτητα έξοδα

Δείτε ακόμα

Check Also

«Πάσχα στο χωριό»: Αμείωτοι οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ, μπλόκα παντού, ουρές χιλιομέτρων στα διόδια

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται στα διόδια σήμερα, καθώς συνεχίζονται και σήμερα τα μπλόκα της τροχαίας στο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *