Αρχική / ---SLIDER / Αυτά είναι τα δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ – Ποιους αφορούν

Αυτά είναι τα δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ – Ποιους αφορούν

Δύο νέα προγράμματα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, τα οποία αφορούν την πρόγνωση και διάγνωση δεξιοτήτων και επαγγελμάτων και για την παρακολούθηση των πολιτικών ισότητας των δύο φύλων.

 

Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργος Ιωαννίδης, υπογράφει την ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «επέκταση των παραγωγικών λειτουργιών του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς (ΔΑΑΕ)», με δικαιούχο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) και συνολικό προϋπολογισμό 1.230.000 ευρώ.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μέσω του οποίου θα καθίσταται δυνατή η διάγνωση/πρόγνωση δεξιοτήτων και επαγγελμάτων που ζητάει η αγορά εργασίας. Κατά αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των πολιτικών απασχόλησης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επιπλέον, υπογράφηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «εξειδικευμένη υποστήριξη του μηχανισμού δομής παρακολούθησης τηςισότητας των φύλων», με δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τομέας Εσωτερικών) και συνολικό προϋπολογισμό 170.919 ευρώ.

Η δράση αφορά την δημιουργία παρατηρητηρίου – κόμβου διάχυσης στατιστικών δεδομένων και δεικτών που σχετίζονται με τις πολιτικές ισότητας των δύο φύλων.

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *