Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ακροδεξιός ή Πράσινος; Η Αυστρία πρέπει να περιμένει ως τη Δευτέρα για να μάθει τον νέο Πρόεδρο

Ακροδεξιός ή Πράσινος; Η Αυστρία πρέπει να περιμένει ως τη Δευτέρα για να μάθει τον νέο Πρόεδρο

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων της κάλπης,  ο ακροδεξιός Νόρμπερτ Χόφερ του Κόμματος των Ελευθέρων προηγείται με 51,9%, έναντι του 48,1% του υποψήφιου των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, στις εκλογές θρίλερ της Αυστρίας.

Ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της χώρας αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς χρειάζεται η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων των πολιτών.

Συνοπολογιζόμενων και των προβλέψεων για το αποτέλεσμα των επιστολικών ψήφων με ένα ποσοστό λάθους στο 0,7%, το τελικό αποτέλεσμα φέρεται ότι θα είναι στο 50 – 50 για έκαστο των υποψηφίων, που σημαίνει ότι και στο οριστικό τελικό αποτέλεσμα η διαφορά των δύο υποψηφίων θα είναι ιδιαίτερα οριακή, σε λίγες μόνον χιλιάδες ψήφους, όποιος και να είναι τελικά ο νικητής και ως εκ τούτου ο μελλοντικός ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Σε πρώτες δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο Νόρμπερτ Χόφερ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας, προσθέτοντας πως όποιος και να είναι τελικά ο νικητής, ο νέος πρόεδρος πρέπει να προσπαθήσει να ενώσει την Αυστρία. Ο ίδιος ήταν πάντα και παραμένει αισιόδοξος, ωστόσο η σημερινή ένταση και αγωνία για το αποτέλεσμα είναι πρωτοφανής για βραδιά εκλογών.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, παραπέμποντας στην ανοικτή ακόμη καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, ενώ σε σχετική ερώτηση παρατήρησε πως χαρακώματα ανοίγονται σε κάθε εκλογικό αγώνα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευλογιά των πιθήκων: Πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα – Τι είπε η Ματίνα Παγώνη

Αυξάνονται διεθνώς τόσο τα επιβεβαιωμένα όσο και τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ή πιο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *